MOĆNA FRANCUSKA NEMA NAMERU DA STANE: Još jedna pobeda na pripremama za Mundobasket!
Košarkaška reprezentacija Francuske, Foto: Ann-Dee Lamour / AFP / Profimedia

PRIJATELJSKA UTAKMICA

MOĆNA FRANCUSKA NEMA NAMERU DA STANE: Još jedna pobeda na pripremama za Mundobasket!

Litvanija je u prvoj četvrtini imala +9, ali je na kraju doživela poraz

Objavljeno: 01:36h

Košarkaši Francuske nadigrali su selekciju Litvanije u sklopu priprema za Mundobasket i slavili trijumf rezultatom 76:70.

Od poraza u finalu Evrobasketa prošle godine, "trikolori" imaju devet uzastopnih pobeda, a ovo je ukupno šesta u nizu protiv Litvanaca.

Litvanija je u prvoj četvrtini imala +9 (24:15), ali se ta prednost istopila u drugoj deonici kada su Francuzi serijom preokrenuli rezultat, ali je on na poluvremenu glasio 39:39.

Litvanci otvaraju treći kvartal serijom 5:0, ali Francuska odgovara sa 8:0, a do kraja tog dela rezultat je bio u egalu.

Tada Francuska pravi razliku i serijom 14:4 stiže do prve dvocifrene razlike, što se ispostavilo ključnim za krajnji ishod.

Košarkaška reprezentacija Francuske
foto: Valentina Claret / Panoramic / Profimedia

Najefikasniji igrač susreta bio je Deividas Bendžijus sa 21 poenom, ali je jedini dvocifren kod Litvanaca još bio Jonas Valančijunas sa dabl-dablom od 12 poena i 14 skokova.

Pobednički tim je predvodio Geršon Jabusele sa 19 poena, Frenk Ntilikina je dodao 13, a Rudi Gober 12 uz još osam uhvaćenih lopti.

Francuzi će do odlaska na Mundobasket igrati još protiv Japana i Australije, dok će na Svetskom prvenstvu biti u grupi sa Kanadom, Letonijom i Libanom.

Litvaniji preostaju još provere protiv Finske, Portorika i Letonije, na svetskoj smotri će u grupi igrati sa Egiptom, Meksikom i Crnom Gorom.

BONUS VIDEO:

00:44

Košarkaši Srbije nameštaju nišanske sprave

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.