KO JE PI-DŽEJ DOZIJER, POJAČANJE PARTIZANA? Rođak je tragično preminule NBA legende, a JOKIĆ ga hvalio na sva usta!
Ti u Zvezdu, ti u Partizan: Nikola Jokić sa Fakundom Kampacom i Pi-Džejem Dozijerom, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

lupio bananu lebronu

KO JE PI-DŽEJ DOZIJER, POJAČANJE PARTIZANA? Rođak je tragično preminule NBA legende, a JOKIĆ ga hvalio na sva usta!

Pi-Džej Dozijer je najbolju NBA sezonu imao 2020-21 kao član Denver Nagetsa, ali već u septembru te godine je impresionirao i Nikolu Jokića

Objavljeno:

Pi-Džej Dozijer je treće pojačanje Partizana ovog leta. Američki bek je potpisao ugovor na godinu dana a uskoro se očekuje da šampion ABA lige ozvaniči transfer.

O karijeri momka koji je ponikao na univerzitetu Južna Karolina smo već naširoko pisali, a ono što je zanimljivo je da je Dozijer (26) rođak Redžija Luisa, košarkaša koji je sa 27 godina preminuo od iznenadnog srčanog udara na parketu, dok je trenirao u hali Univerziteta Brandeis u Masačusetsu.

Luis je bivši Ol-star igrač Bostona za koje je nastupao od 1987. do tog kobnog dana 1993. Seltiksi su posthumno povukli njegov dres sa brojem 35 čime je postao tek drugi u istoriji franšize koji je dobio tu čast a da nije osvojio NBA šampionat.

Pi-Džej Dozijer je najbolju NBA sezonu imao 2020-21 kao član Denver Nagetsa, ali već u septembru te godine je impresionirao i Nikolu Jokića. Plej-of sezone 2019-20 je počeo kasnije zbog COVID-a, a Dozijer se pokazao kao značajno pojačanje oslabljenim "Grumenjima".

U drugoj utakmici finala Zapada sa Lejkersima, Denver je izgubio trojkom Entonija Dejvisa u poslednjoj sekundi.

Dozijer je dao samo tri poena, ali u odbrani je bio odličan i uspeo da blokira Lebrona Džejmsa i iznudi prekršaje Lejkersa u napadu. Jedino su ga mučila slobodna bacanja (1/5), zbog čega je trener Majk Meloun posle meča rekao da je "zbog tih penala hteo živ da se pojede".

Pi-Džej Dozijer
foto: EPA/John G. Mabanglo

- Ma, pustite slobodna bacanja... Uradio je toliko toga na ovom meču. Bio je agresivan, probijao se ka njihovom košu, iznudio dva prekršaja Lejkersa u napadu. Tih nekoliko slobodnih bacanja stvarno ništa ne znače, igrao je odlično. Znate, kada ga gledam, jer on vežba šutiranje maltene svaki put pre nego što ja to radim, vidim kako trenira i... Ja sam niko i ništa, ali vidim kako se razvija, vidim kako napreduje, kako sluša trenere. Stvarno je lepo videti kako se popravlja. Iako ne igra, on postaje sve bolji i bolji - rekao je Nikola Jokić o Dozijeru.

Lejkersi su pobedili sa 4-1 i kasnije osvojili prsten protiv Majamija.

Bonus video:

00:13

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.