DA LI JE ON NOVO POJAČANJE PARTIZANA? Odigrao preko 100 utakmica za Jokićev Denver, sad je Žocovo oružje!
Pi-Džej Dozijer u dresu Kingsa protiv bivšeg tima, Nagetsa, prošle sezone, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

blizu beograda?

DA LI JE ON NOVO POJAČANJE PARTIZANA? Odigrao preko 100 utakmica za Jokićev Denver, sad je Žocovo oružje!

Ovaj 26-godišnji bek ima zavidno NBA iskustvo

Objavljeno: 15:31h

U utorak veče se počelo sa spekulacijama da će on biti novo pojačanje KK Partizan, a u sredu se već uveliko priča da je sve dogovoreno.

Uprava Partizana je dogovorila dolazak trećeg ovoletošnjeg pojačanja, i to iz NBA lige, ali ime čuva u strogoj tajnosti.

Međutim, "Srbija Danas" je prenela da je to Pi-Džej Dozijer, a "Sportal" potvrđuje, pozivajući se na izvore bliske klubu.

Pi-Džej Dozijer
foto: EPA/John G. Mabanglo

Peri Dozijer Junior, kako je puno ime 26-godišnjeg beka, ima zavidno NBA iskustvo jer je od 2017. bio član Oklahoma Siti Tandera, Boston Seltiksa, Denver Nagetsa i, prošle sezone, Sakramento Kingsa.

Dozijer je septembra 2022. potpisao i za Minesota Timbervulvse, ali nije uspeo da uđe u prvi tim već je prošlu sezonu sporadično igrao u njihovom razvojnom timu, Ajova Vulvsima, kao i Sakramentu.

Imao je epizodnu ulogu u NBA sem u sezoni 2020-21 kada je kao saigrač Nikole Jokića odigrao 50 utakmica za Denver, a ukupno preko 100 u dresu novog šampiona NBA lige.

Ti ćeš u Zvezdu a ti u Partizan: Jokić sa Kampacom i Dozijerom
Ti ćeš u Zvezdu a ti u Partizan: Jokić sa Kampacom i Dozijeromfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nametnuo se Dozijer još krajem prethodne sezone kada je upisao 12 nastupa za Nagetse u plej-ofu, a odigrao je i tri meča Kingse (doduše dva minuta u proseku) u prošlom plej-ofu.

Bonus video:

00:05

Supruga Danila Anđušića otkrila kada Mirotić potpisuje za Partizan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.