DVA IGRAČA DEFINITIVNO OTPALA SA SPISKA: Ipak, stižu i OHRABRUJUĆE vesti za Pešićevu Srbiju
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

nije lako

DVA IGRAČA DEFINITIVNO OTPALA SA SPISKA: Ipak, stižu i OHRABRUJUĆE vesti za Pešićevu Srbiju

Selektor Srbije dobio dva značajna pojačanja

Objavljeno: 18:56h

Selektor Srbije Svetislav Pešić se suočava sa velikim izazovima u formiranju tima za predstojeći Mundobasket!

Konačno su stigle povoljne informacije, pošto su se "orlovima" pridružili Stefan Jović i Filip Petrušev!

Za razliku od njih, Ognjen Jaramaz i Aleksej Pokuševski neće moći da se priključe timu i budu u konkurenciji za konačnih 12 na Svetskom prvenstvu.

O stanju Jaramaza i Pokuševskog, prof. dr Dragan Radovanović kaže:

- Ognjen Jaramaz se javio na fakultativne treninge reprezentacije sa povredom stopala koje je dobio tokom poslednjih utakmica prošle sezone u Bajernu. Posle dijagnostike koju smo uradili utvrđena je definitvna priroda povrede zbog koje Jaramaz nije ni započeo treninge ali je u Kampu u Staroj Pazovi bio na redovnim terapijama. Kako je za saniranje povrede potrebno još neko vreme Ognjen Jaramaz nije u mogućnosti da ove godine bude sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu. Aleksej Pokuševski, je dobio povredu ramena na treningu svog kluba, zbog koje se intenzivno leči i rehabilituje u SAD i Atini. Kako je za saniranje povrede i početak treninga sa timom Pokuševskom potrebno još nekoliko nedelja, on nije u mogućnosti da se priključi reprezentaciji za ovu akciju - istakao je Radovanović.

Stefan Jović
Stefan Jovićfoto: Starsport©

Zdravstvene probleme u prvoj nedelji priprema srpskog nacionalnog tima imaju Uroš Trifunović i Alen Smailagić, ali je situacija sa njima drugačija i njihov povratak u pun ritam se očekuje uskoro. O njihovom stanju je prof. dr Radovanović izjavio:

- Alen Smailagić se javio na prozivku reprezentacije sa znacima virusne infekcije koja je sada u sanaciji. Očekuju se rezultati završnih ispitivanja i da se on posle toga priključi reprezentaciji u kampu u Staroj Pazovi. Uroš Trifunović je tokom čitave klupske sezone povremeno osećao tegobe u stopalu koje su se javile i sada, nakon prvog treninga reprezentacije. Uroš trenutno ide na terapije, uz prilagođene kondicione treninge - zaključio je Radovanović

Reprezentacija Srbije će 1. avgusta odigrati trening utakmicu protiv reprezentacije BiH, a prema dogovoru, ona će biti zatvorena za javnost i izveštaj sa meča neće biti javno dostupan.

Dva dana kasnije, „Orlovi“ igraju još jedan trening meč zatvorenog tipa, a rival našeg tima biće selekcija Poljske.

Treći trening meč zatvorenog tipa koji je 5. avgusta trebao da bude odigran protiv Crne Gore u Podgorici je otkazan od strane domaćina iz tehničkih razloga.

BONUS VIDEO:

03:07

Pešić o otkazivanjima igrača

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.