HIT REAKCIJA JEDNOG OD JUNAKA SRPSKIH ORLIĆA: "Je*i ga, nismo to očekivali!"
Bogoljub Marković, Foto: FOTO: FIBA

ma sve je u redu

HIT REAKCIJA JEDNOG OD JUNAKA SRPSKIH ORLIĆA: "Je*i ga, nismo to očekivali!"

Član idealne petorke, Bogoljub Marković, prosečno je na turniru u Nišu postizao 14,1 poen uz sedam skokova

Objavljeno:

U finalu su se najviše istakli Nikola Topić i Mitar Bošnjaković, ali jedan od ključnih igrača juniorske košarkaške reprezentacije Srbije na putu do krova Evrope, bio je i Bogoljub Marković.

Osamnaestogodišnji momak je prosečno na turniru u Nišu postizao 14,1 poen uz sedam skokova, a u finalu sa Španijom je prevashodni doprinos dao u odbrani, čuvajući Adaja Maru, najboljeg igrača rivala. Šut ga nije hteo.

- Kada se vidi da nešto ne može, ne treba forsirati, moj fokus je bio na odbrani, da dam ekipi, trener je rotirao igrače sjajno, dobili smo ih dvocifrenom razlikom. Pokušao sam da uradim sve što je u mojom moći da čuvam Maru, da mu uđem u 'meso', da mu ne dajem da asistira, doprineo sam, statistički se možda ne vidi, ali ekipi, atmosferi, stvarno sam dao sve - u dahu je ispričao Marković a preneo Mondo.

Srpski košarkaš nagrađen je za sve to mestom u idealnoj petorci turnira zajedno sa MVP-jem šampionata Nikolom Topićem.

- Nemam reči za sve ovo, moralo je ovo da se doživi, nikada nisam igrao pred ovakvom publikom, bilo je nestvarno. Što se petorke tiče, da nismo pobedili, ne bi značilo. Da ne lažem sad, znači uz pobedu, ali je važnija ova medalja - rekao je košarkaš Mege.

Zanimljiva je bila konstatacija ovog momka na to što su određene sudijske odluke nervirale košarkaše, publika je zviždala arbitrima...

- Je*i ga, nismo to očekivali, tako je to na ovim utakmicama, sa pritiskom, borba za zlato. Mentalno smo izdržali to solidno, uspeli smo i super je.

Španci su bili viđeni kao favoriti za titulu.

- Ceo turnir priča se o favoritima, oni jedva dobili Italijane, mi se mučili sa Nemcima i Izraelcima, to na papiru ne radi u finalima. Nije mala razlika, ali smo dali sve i zaslužili smo da dobijemo - zaključio je Bogoljub Marković.

Bonus video:

00:52

SRBIJO SLAVI - ORLIĆI SU ŠAMPIONI EVROPE: Mladi košarkaši Srbije srušili Španiju i osvojili ZLATO na EP u Nišu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.