"POBEDILI SMO NAJJAČU CRVENU ZVEZDU IKADA! Mislili su da su oni bolji od nas..."
Zoran Savić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

slažete li se?

"POBEDILI SMO NAJJAČU CRVENU ZVEZDU IKADA! Mislili su da su oni bolji od nas..."

Na skupštini ABA lige se dosta pričalo o tom finalu - kaže Zoran Savić

Objavljeno: 12:28h

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan se već nekoliko sezona žestoko pojačavaju. Čak i neke stručnjake poput Aleksandra Saše Đorđevića čudi odakle novac Srbiji za to, naročito kad veliki broj ljudi ima istinske, egzistencijalne probleme.

U svakom slučaju, država je nastavila da pomaže večite, činili su to čak i navijači skupljanjem donacija, a sve je rezultiralo da oba kluba imaju ekipe pune jakih imena.

Zoran Savić se u intervjuu za Mocart sport složio da je zato finale ABA lige bilo najjače u istoriji.

- Na skupštini ABA lige se dosta pričalo o tom finalu i mnogi su ocenili da je to bilo najbolje finale u istoriji takmičenja zbog kvaliteta aktera na parketu. Mislim da smo pobedili najjaču Crvenu zvezdu ikada, a po svemu sudeći Zvezda će biti još jača i naredne sezone, zato i mi imamo obavezu da napravimo jak tim koji može da se bori sa svima. Imamo bazu, imamo najboljeg trenera na svetu. Prošle sezone Zvezda je dovela iskusnog trenera, vrhunskog igrača, mnogi su mislili da su oni bolji od nas, to je na kraju bio ekstra motiv za naše igrače koji su na terenu pokazali kvalitet. Teren treba da bude jedino merilo svega, da ne pričamo o budžetima, o tome se samo kod nas priča. Samo parket pokazuje ko je bolji i tako treba da ostane - procenio je sportski direktor Partizana.

Alen Smailagić, Luka Mitrović
foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Sem kvaliteta i činjenice da je ponovo uloga domaćina bila presudna, i ovo finale ABA lige su obeležili skandali "Delija" i "Grobara", sem u petoj utakmici. Takvih ispada nema kad se derbi igra u Evroligi...

- Žalosno je da slavimo kako nije bilo incidenata. Njih nikada ne treba da bude. Komunicirali smo sa navijačima, da nema ubacivanja na teren, da nema vređanja familija, da takve stvari nikome nisu potrebne, posebno posle slika koje smo poslali u svet tokom Evrolige kada su svi bili u čudu kako to izgleda, kako je organizacija na vrhunskom nivou, ali posebno sam ponosan na mečeve protiv Reala i Zvezde kada smo pokazali da smo klub koji može da organizuje na vrhunskom nivou gde ničija bezbednost nije ugrožena - smatra Savić.

Bonus video:

00:20

Partizan- Zvezda u Areni

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.