MICIĆ NEĆE IGRATI U OKLAHOMI? Brat NBA zvezde analizom "spustio" Srbina
Vasilije Micić, Foto: Emilija Jovanović

izneo argumente

MICIĆ NEĆE IGRATI U OKLAHOMI? Brat NBA zvezde analizom "spustio" Srbina

Ne sviđa mi se Micićeva situacija. Mora da se bori sa svim ovim momcima za minute, rekao je između ostalog osvajač Evrokupa

Objavljeno:

Vasilije Micić nedavno je potpisao bogat trogodišnji ugovor sa Oklahoma Siti Tanderima i preseliće se u NBA ligu od naredne sezone.

Vasilije Micić
Vasilije Micićfoto: Emilija Jovanović

Erik Mekolum, bek Karšijake i osvajač Evrokupa 2016. godine izneo je analizu zašto mu se ne sviđa odluka Srbina oko odlaska "preko bare."

- Ne sviđa mi se Micićeva situacija. Džoš Gidi je bio šesti pik na NBA draftu, prosečno je beležio 17 poena i 8 skokova uz 6 asistencija, igrao je po 31 minut po meču. Visok je, ima 20 godina, on je budućnost kluba. Tu je i Šej Gildžus Aleksander, jedan od najboljih bekova lige koji je prosečno bio na terenu 36 minuta, a pričamo o čoveku koji po meču postiže skoro 32 poena. Radi šta god hoće na terenu, on je superzvezda, ali to ljudi ne shvataju jer igra za Oklahomu - počeo je rođeni brat NBA zvezde Si Džeja Mekoluma.

Erik Mekolum u dresu Efesa
Erik Mekolum u dresu Efesafoto: EPA/Mateo Bazzi

Nekadašnji košarkaš Galatasaraja, Efesa, Uniksa, Himkija i Lokomotive Kubanj istakao je da čeka žestoka borba za minute.

- Ta dva mesta su zakucana, ne može niko da ih uzme. Ako to pogledate imate 10 minuta na poziciji pleja i 17 minuta na poziciji beka, a sve to ako pretpostavimo da ovi momci neće igrati više minuta naredne godine. Tu je i Lugenc Dort koji ima 24 godine, plaćaju ga 12-13 miliona dolara, a prosečno beleži 14 poena, 5 skokova i na trojci igra 31 minut po meču. To je mnogo. Imate i Tre Mana sa 18 minuta po meču a sa 22 godine on ima 8 poena prosečno po utakmici. Uz to morate da se setite i Alekseja Pokuševskog koji je pokazao potencijal prošle sezone, a iako je jako visok može da igra trojku. Micić mora da se bori sa svim ovim momcima za minute, a nisam ni spomeuo Ajzeu Džoa koji je odlično igrao i prosečno imao 20 minuta po meču, davao je 10 poena po utakmici uz 41 odsto šuta za tri - završio je Erik Mekolum.

Bonus video:

02:36

Vasilije Micić saopštio dobre vesti

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.