MILIČIĆ JEDNO ZAMERA OBRADOVIĆU! Osvajač NBA otkrio bez koga "ne može" reprezentacija (FOTO)
Darko Miličić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

"DA IZAĐEMO IZ TOG MRAKA"

MILIČIĆ JEDNO ZAMERA OBRADOVIĆU! Osvajač NBA otkrio bez koga "ne može" reprezentacija (FOTO)

Kada sam gledao na televiziji, video sam da je spona i reprezentacija bez njega nije to, rekao je Darko između ostalog

Objavljeno:

Legendarni Darko Miličić otkrio je šta mu smeta kod Željka Obradovića i koga smatra nosiocem igre u reprezentaciji.

- Čuo sam priču da kada je došao Željko Obradović da je pričao će afirmisati domaće srpske igrače. Da se razumemo, ja nisam protivnik stranih igrača, bio sam i ja stranac u SAD, ali neverovatno mi je da se toliko nekih prilika pružilo Zvezdi i Partizanu – što Evroligi, što ABA ligi – da puste juniore da zaigraju. Mogao si da ga pustiš u vatru da oseti atmosferu. Samo mi to nije jasno, ti ako nisi u TOP8, kao da nisi ništa uradio kao? - zapitao se Miličić prilikom gostovanja na “Sport klubu."

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Osvajač NBA prstena sa Detroit Pistonsima 2003. godine boji se da takve stvari mogu da odraze na reprezentaciju Srbije koju očekuje Mundobasket.

- Uz dužno poštovanje prema Nikoli i sve ono što je uradio do sada, a tek će da uradi, meni je Bogdan Bogdanović za našu reprezentaciju nosilac igre. Meni reprezentacija bez njega – nije to to. Bogdan pored toga što je sjajan igrač, nosi i tu emociju. Ne kažem ništa za Jokića, ali… To što nosi Bogdanović… Kada sam gledao na televiziji, video sam da je spona i reprezentacija bez njega nije to. Obožavam i Micića, Jokića, ima tu još dosta kvalitetnih igrača, ali Bogdan je lider i nosi tim. Bez obzira dao 10 ili 20, ali nosi težinu i ozbiljnost na takmičenjima - rekao je Miličić.

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić
Bogdan Bogdanović i Nikola Jokićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Govorio je i o atmosferi u nacionalnom timu.

- Koliko sam se raspitao, funkcionišu sasvim dobro. To su sve dobri momci i ljudi. Ko god da se odazove, imamo kvalitetne igrače i baš me raduje što će Bogdan da igra. Nadam se da će i Jokić da se odazove, pa još ako bude Micić – otvara nam se situacija da izađemo iz tog mraka u kom se nalazimo. Nadam se da će KSS na krilima tog uspeha krenuti uzlaznom putanjom, pa ćemo od mlađih kategorija do seniorskih pričati o uspesima - zaključio je Miličić.

Bonus video:

02:04

Košarkaška reprezentacija stigla u Prag

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.