"PANIKA" OKO MICIĆA: Ide u NBA, a hoće li igrati na Svetskom prvenstvu?!
Vasilije Micić, Foto: Emilija Jovanović

okolnosti se menjaju

"PANIKA" OKO MICIĆA: Ide u NBA, a hoće li igrati na Svetskom prvenstvu?!

Za sada nema realnih razloga da ovog leta ne obuče nacionalni dres

Objavljeno: 10:11h

Srpski plejmejker Vasilije Micić je konačno odlučio da se oproba na najvećoj košarkaškoj sceni i potpisao ugovor sa Oklahoma Siti Tanderom.

Bilo je ovo očekivan potez posle ne tako blistave sezone sa Efesom, a prethodno osvojene dve zaredom titule šampiona Evrope. Mnogi su očekivali da se to desi ranije, ali ovog leta se sjajni plej odlučio na iskorak u karijeri.

Tamo će ga sačekati Aleksej Pokuševski sa kojim će u budućnosti nadamo se igrati u reprezentativnom dresu, a upravo se ta bojazan i pojavila odmah nakon ozvaničenja saradnje sa Oklahomom.

Naime, predstoji nam Svetsko prvenstvo u košarci na kome imamo velike ambicije, a dok čekamo potvrdu da će Jokić i Bogdanović predvoditi "orlove", sada moramo da razmišljamo i o Vasi.

Vasilije Micić
Vasilije Micićfoto: Starsport©

Vrlo dobro znamo kako funkcionišu stvari u NBA, bili smo svedoci neočekivanih otkaza u reprezentaciji, ali nadamo se da će Pešić imati sve raspoložive snage na okupu.

Ono što je jako bitno za Micićev status, iako će biti "ruki" u NBA ligi, on ne mora da igra Letnju ligu. Pre svega jer se radi o jednom od najboljih evropskih košarkaša trenutno, tako da će Vasa dobiti zasluženi odmor.

Svetsko prvenstvo se igra od 25. avgusta do 10. semptembra i trenutno ne postoji nijedan realan razlog da ne obuče nacionalni dres, ali svakako da nas čekaju dani neizvesnosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.