NEPRIJATNO IZNENAĐENJE: Navijače Zvezde još bole reči Nikole Mirotića!
Nikola Mirotić, Foto: Starsport©

o ovome se malo zna!

NEPRIJATNO IZNENAĐENJE: Navijače Zvezde još bole reči Nikole Mirotića!

Dobio je priznanje za "Zvezdaša godine" 2019. godine

Objavljeno:

Jedan od najboljih evropskih košarkaša Nikola Mirotić je navodno na pragu Crvene zvezde, a njegova "ljubav" sa "Delijama" traje već godinama.

Košarkaš crnogorskog porekla je veliki humanitarac, a posebno se istakao donacijama srpskom narodu.

Znali su to navijači da nagrade, pa je iskusni as uvek prijateljski dočekan u Beogradu, uprkos dobro poznatom incidentu u prošlosti.

Mirotić je 2019. godine dobio priznanje navijača za "Zvezdaša godine", a malo je poznato da je on naklonjen najvećem rivalu crveno-belih.

Nikola Mirotić
Nikola Mirotićfoto: Starsport©

- Ponosan sam! Posebne emocije stvarno, verujte mi, ovo je za mene bio san. Nisam ni zamišljao ni u najlepšim snovima da je moguće da se desi. Zaista sam zahvalan navijačima Zvezde, našim ljudima, Srbiji, dokazali su još jednom da znamo da oprostimo... Znate situaciju šta se desilo. Da ne ponavljam. Hvala im još jednom! - rekao je Nikola Mirotić, misleći na neprijatnost sa Eurobasketa 2015, kada je u gnevu strgao srpsku zastavu pred sobom, nesvestan da je to bila trobojka.

- Ovo će samo da ojača moju veru i želju da pomažem našem narodu. Hvala im do neba. Ovo je najveći moj trofej u karijeri, vidite, Zvezdaš godine.... - Zahvalan sam im do kraja života! - rekao je tada emotivni Mirotić.

Međutim, jedna izjava stara deceniju kvari sreću "Delijama"...

Nikola Mirotić
Nikola Mirotićfoto: Profimeida

- Od malih nogu sam bio vatreni navijač Partizana. Svi u porodici su bili simpatizeri Crvene zvezde, a ja sam znao samo za crno-bele boje. Bio sam presrećan kada sam došao, odradio trening i odigrao jednu prijateljsku utakmicu za voljeni klub. Gledao me je lično i tadašnji trener crno-belih Duško Vujošević, ali se na kraju nismo dogovorili - rekao je Mirotić pre više od 10 godina za tadašnji "Sport".

Međutim, njegov naslednik je veliki navijač crveno-belih, pa na tome sve pohvale Mirotiću koji je u mnogo navrata pokazao privrženost srpskom narodu.

Inače, on je jedan najplaćenijih evropskih košarkaša, a u priči sa Crvenom zvezdom se spominje neverovatna cifra od 2.700.000 evra po godini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.