VEČITI PONOVO ZAJEDNO U EVROLIGI? Poznato kada će biti saopštena odluka
Detalj sa večitog derbija, Foto: STARSPORT©

NAVIJAČI "NA IGLAMA"

VEČITI PONOVO ZAJEDNO U EVROLIGI? Poznato kada će biti saopštena odluka

Partizan prošle sezone ispao od Real Madrida posle preokreta u top osam, dok je Crvena zvezda bila deseta sa skorom od po 17 pobeda i poraza

Objavljeno:

Crvena zvezda i Partizan u utorak od 19 časova igraju četvrtu utakmicu finalne serije ABA lige, a crno-beli vode sa 2:1 i večeras bi mogli da osvoje titulu.

Osim borbe za regionalni tron, večiti rivali sigurno osluškuju informacije iz Evrolige, odnosno da li će Srbija imati dva kluba u eliti i naredne sezone.

Željko Obradović i Duško Ivanović, treneri večitih rivala
Željko Obradović i Duško Ivanović, treneri večitih rivalafoto: Starsport©

Sve će biti jasniije 29. juna kada je zakazan sastanak deoničara lige potvrdio je Paulijus Motiejunas, novi generalni direktor Evrolige.

- Razgovaraćemo sa klubovima, svih 18 bi mogli da ostanu u Evroligi i naredne sezone - rekao je Motijeunas nagoveštavajući da velikih promena neće biti, a da samim tim večiti rivali nastavljaju da budu deo elite.

Jedina promena mogla bi da bude oko Valensije koja nije ušla u plej-of, dok je Gran Kanarije osvojila Evrokup i to znali automatsku rokadu.

Problem prave finansije, i Gran Kanarija je odustala od Evrolige, ali se sada pojavljuje novi kandidat oko popunjava mesta.

U pitanju je Turk Telekom, poraženi finalista Evrokupa koji će u novoj sezoni sa klupe voditi srpski trener Nenad Čanak.

- Turk Telekom je na listi potencijalnih klubova za narednu sezonu. Imaćemo sastanak 29. juna kada ćemo znati konačnu listu učesnika - dodao Motiejunas.

Nenad Čanak
Nenad Čanakfoto: Profimedia

Podsetimo, Partizan je vodio 2:0 protiv Real Madrida u top osam Evrolige, ali je na kraju poražen od budućeg prvaka Evrope.

Sa druge strane, Crvena zvezda bila je 10. na tabeli sa skorom od po 17 pobeda i poraza.

Bonus video:

00:04

Sudije prekinule večiti derbi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.