MILIJARDER PRAVI SUPERTIM DA SRUŠI JOKIĆA: Kreirao TRIO KOŠ-MAŠINA, zbog ovog trejda Jović ostaje u Majamiju!
Boban Marjanović i Bredli Bil, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

šok u nba

MILIJARDER PRAVI SUPERTIM DA SRUŠI JOKIĆA: Kreirao TRIO KOŠ-MAŠINA, zbog ovog trejda Jović ostaje u Majamiju!

Sansi će zato još više izgubiti dubinu i odbranu koja je nestala još kada su se odrekli Mikela Bridžisa, Kemerona Džonsona i Džeja Kraudera da bi doveli Durenta

Objavljeno: 08:39h
Nedeljko Đukić

Nikola Jović bi ipak trebalo da ostane u Majamiju. Mediji su spekulisali da je franšiza sa Floride spremna da se odrekne mladog Srbina kako bi se domogla Bredlija Bila i tako bila još jača sledeće sezone, ali superstar Vašingtona je ipak odabrao drugu destinaciju.

Kako je preneo poznati NBA insajder i novinar ESPN-a, Adrijan Vojnarovski, Bil je dogovorio prelazak u redove Finiksa, koji je u tek završenom plej-ofu ispao u polufinalu Zapada od prvaka Denvera, a ispalo je da su najviše namučili Jokića i društvo jer su ih jedini dobili dva puta.

Na ovaj način, Sansi će kreirati novu "veliku trojku" - Devin Buker, Bredli Bil, Kevin Durent - a da bi to učinili odreći će se veterana Krisa Pola, zatim Lendrija Šemeta a više pikova druge runde drafta će zameniti za one koje im daju Vizardsi.

"Sunca" nisu imala pikove prve runde u cenkanju jer su sva potrošila na dovođenje Durenta u februaru, ali su ipak uspela da obezbede Bila. Vlasnik Sansa, milijarder Met Išbija, očigledno želi da donese prvu NBA titulu u Arizonu što pre.

Ali, na ovaj način Finiks će imati četvoricu startera (Buker, Bil, Durent i Diandre Ejton) čija će primanja biti na granici seleri kepa - 162 miliona dolara.

Bredli Bil
Bredli Bilfoto: EPA/Michael Reynolds

Spekulisalo se da bi Ejton mogao da ode a ne CP3, ali će ipak 38-godišnji plej napustiti Sanse posle tri odlične sezone i osvajanja titule šampiona Zapadne konferencije, mada mu je prsten izmakao i sa Finiksom.

Pol bi trebalo da završi u Los Anđelesu, a da li u Lejkersima ili Klipersima, ostaje da se vidi. Tek kada to bude poznato, biće finalizovan trejd Bredlija Bila iz Vašingtona u Finiks.

Sansi će sa Bilom imati tri koš-mašine, ali ne i dubinu i odbranu koja je nestala još kada su se odrekli Mikela Bridžisa, Kemerona Džonsona i Džeja Kraudera da bi doveli Durenta.

Sada će to da se primeti još više nego u seriji sa Nagetsima, a teško je očekivati i da Ejton bude produktivan bez pleja kao što je Pol.

Bonus video:

01:06

Jokić pratio trku svog konja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.