"NI GAŽENJE ZASTAVE, NI SVAĐA": Aco Petrović otkrio zašto je Dražen prekinuo kontakt sa Divcem!
Vlade Divac/Dražen Petrović, Foto: Profimedia

"Doživljavao je to lično"

"NI GAŽENJE ZASTAVE, NI SVAĐA": Aco Petrović otkrio zašto je Dražen prekinuo kontakt sa Divcem!

Kad smo mi kao porodica bili obavešteni da će Divac doći u Zagreb da snima film, da planira da ide na grob, mi nismo imali ništa protiv - kaže Aleksandar Petrović

Objavljeno: 10:33h

U Hrvatskoj se obeležava 30 godina od pogibije čuvenog Dražena Petrovića, u saobraćajnoj nesreći kod nemačkog grada Ingolštata.

Njegov stariji brat Aleksandar Aco Petrović tom prilikom je dao veliki intervju za 24sata.hr u kom je govorio i o Draženovom odnosu sa Vladom Divcem.

Bili su nerazdvojni prijatelji, ali su početkom rata u Jugoslaviji prekinuli svaki kontakt.

Iako se dugi niz godina spekulisalo da je Dražen zamerio Divcu što je posle osvajanja titule na Svetskom prvenstvu u Argentini 1990. godine oduzeo hrvatsku zastavu jednom navijaču koji je upao na teren, to nije bio razlog zbog kog je puklo njihovo prijateljstvo, tvrdi Aco Petrović.

- Njih dvojica su bili u jednom velikom razdoblju reprezentacije cimeri, bili su jako dobri, prijatelji, i sve je bilo normalno između njih. Iste godine su njih dvojica došli u NBA ligu, normalno su komunicirali sve do početka rata. Kao što sam već rekao, onog trenutka kad je Šibenik pao pod opsadu, u Draženu se prelomilo. Mnogo njegovih prijatelja je bilo u vojsci, mnogo ljudi po podrumima, a Dražen je to doživljavao lično. I tu je došlo do prekida odnosa, s tim da treba naglasiti kao je taj prestanak komunikacije bio iniciran s Draženove strane. Do maksimalnog zahlađenja - rekao je Aco Petrović.

U celoj priči su komercijalnu vrednost prepoznali u Holivudu i napravili dokumentarni film "Once Brothers" (Nekada braća).

- Taj je film bio finansiran od strane NBA lige, logično je da u određenim detaljima u njemu ima i "zašećerenih stvari", ali s obzirom da je NBA radio priču, da je Divac živ, film je rađen kroz njegovu prizmu. Kad smo mi kao porodica bili obavešteni da će Divac doći u Zagreb da snima film, da planira da ide na grob, mi nismo imali ništa protiv. Ni danas nemam ništa protiv dokumentarca, ali treba naglasiti da tu ima stvari koje su prikazane na "holivudski" način. Poenta je bila da je do prekida odnosa došlo isključivo zbog stanja u bivšoj državi, nije u pitanju bilo ni gaženje zastave u Argentini, ni svađa... - tvrdi Aco Petrović.

Bonus video:

00:35

Grobari u Ljubljani pred početak meča Cedevita Olimpija - Partizan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.