DECA BALKANSKIH RATOVA OSVAJAJU NBA: Rođeni su u paklu devedesetih, a sada pišu istoriju košarke! (VIDEO)
Foto: Ilustracija/Reuters/AP/Espreso.co.rs

Od šrapnela do zvezda!

DECA BALKANSKIH RATOVA OSVAJAJU NBA: Rođeni su u paklu devedesetih, a sada pišu istoriju košarke! (VIDEO)

Kada iz totalnog životnog pakla dođete donde gde su dospeli ovi majstori jedne od najlepših igara na svetu, možemo da kažemo samo - KAPA DOLE!
Objavljeno: 23:13h

Dario Šarić, Šibenik, 1994.

Šta reći o momku koji je već postao jedan od nosilaca igre Filadelfije (koja doduše već godinama nema nikakve ambicije)? Za 25 minuta po tekmi, postiže 12.2 poena, skače 6.3 puta i ostvaruje 2 asistencije. Zamislite samo šta će raditi za sezonu, dve... Setite se kako je rešetao u ABA ligi, kada je sa slabašnom Cibonom došao do titule usred Beograda.

Pozovi Nikolu Jokića da od tri NBA igrača napravi potpune magarce! (VIDEO)

Ivica Zubac, Mostar, 1997.

Verovatno i najprijatnije iznenađenje među svim ovim momcima. U ekipi Los Anđeles Lejkersa, momak od nepunih 20 godina za 14 minuta po utakmici postiže 6.3 poenam, uz šut iz igre 50.9 odsto. Hvata skoro četiri skoka po meču, a ostvaruje i jednu blokadu. Protiv Denvera je u noći između ponedeljka i utorka

Nikola Jokić, Sombor, 1995.

Iako grad u kome je on rođen i odrastao nije bio zahvaćen ratom, bio je jedan od najbližih srpskih gradova Hrvatskoj u kojoj je sve gorelo. O njegovoj statistici je možda i suvišno pričati, jer gotovo svaki Srbin to već zna, ali 'ajde - 16.1 poen, 9.4 skoka, 4.6 asistencija.

ŽURKA MOŽE DA POČNE! Ovo interesuje sve Grobare i Delije pred početak plej-ofa ABA lige!

BONUS VIDEO: Bakljada Grobara i lomljenje stolica posle gola Đurđevića

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.