MIJAILOVIĆ HOĆE I ZVEZDU I PARTIZAN U EVROLIGI: "Jednu stvar niko nije primetio..."
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

BIO BI SREĆNIJI

MIJAILOVIĆ HOĆE I ZVEZDU I PARTIZAN U EVROLIGI: "Jednu stvar niko nije primetio..."

Danas je prestiž naći kartu za Partizan, a ne kupiti je - kaže predsednik KK Partizan koji je otkrio i koliko je klub zaradio od prodaje karata u ovoj sezoni

Objavljeno:

Košarkaši Partizana se spremaju za gostovanje Budućnosti u Podgorici u ABA ligi, ali su i dalje u centru pažnje zbog plasmana u plej-of Evrolige.

Predsednik kluba Ostoja Mijailović bio je gost Jutarnjeg programa RTS-a gde je govorio o akciji navijača za prikupljanje sredstava za otplatu poreza državi, poseti u Evroligi, ali i ponovio da bi voleo da se u top 8 fazu plasirala i Crvena zvezda.

- Sport jeste nauka. Postoji nešto što se zove i sreća i situacija u kojoj ne možete da utičete. Moj stav je potpuno jasan. Želim da oba tima, dugo godina igraju u Evroligi. Zaslužuje Srbija. Kada pogledate šta je Beograd dao evropskoj košarci... Jednu stvar niko nije primetio. Od svih predstavnika ove sezone u Evroligi, srpski predstavnici imaju zajedno 37 pobeda, a od srpskih predstavnika, jedino španski timovi imaju više pobeda. Svi imaju manje pobeda od nas. Mislim da smo pokazali da smo razbili tu barijeru. Imamo navijače, imamo kvalitetne budžete, timove. Mi jesmo rivali, ali mislim da naš zajednički nastup, naš stav mora biti jedinstven zbog Srbije i naših zajedničkih uspeha. Novak Đoković je rekao da je prvi sport u Srbiji košarka. Nije sreća zvezdaša da igraju Evroligu, a partizanovci ne, a i obrnuto - rekao je Mijailović.

Zek Ledej, Ben Bentil, Večiti derbi, Košarkaški Večiti derbi, Kup Radivoja Koraća, Kup Radivoja Koraća 2023
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Partizan je tokom sezone oborio brojne rekorde po poseti u Areni.

- Oborili smo sve rekorde početkom sezone. Imati 400.000 navijača u regularnom delu sezone... Imali smo 302.302 navijača i 98.000 u ABA ligi. Još uvek nismo puštali karte za Top 8. Očekuje se prihod od oko 5 miliona evra ove sezone. To je rekordan prihod. Napraviću paralelu, 2017. godine, prihod od karata je bio 36.000 evra za celu sezonu. Sada je gotovo 5 miliona i mislim da je to 150 puta bieše. Ove sezone 99,99 posto ljudi je platilo kartu. Deca ometena u razvoju i deca bez roditelja nisu plaćala kartu i to su akcije koje mi sprovodimo. Danas je prestiž naći kartu za Partizan, a ne kupiti je.

Navijači Partizana, Koreografija Grobara, Grobari
foto: Starsport©

Istakao je predsednik Partizana važnost ABA i Evrolige, ali nije pričao o Superligi Srbije na čijoj konferenciji za medije u utorak nije bilo jedino predstavnika crno-belih.

- Mislim da je zaslužan Partizan, a jesu zaslužni i i grači i treneri. Sezona je za nas jako dobra. Prvi smo u ABA ligi i imamo važan meč protiv Budućnosti u Podgorici. To je meč koji bi trebalo da nam donese prvo mesto u regularnom delu ABA lige i imamo situaciju da smo završili šesti u Evroligi, a falilo nam je pola koša da budemo peti, a možda jedna utakmica, pobeda da budemo u najboljih četiri. Početkom sezone smo zacrtali ciljeve, ovo je bio neki maksimum i mi smo u ovom trenutku došli do maksimuma. Mislim da možemo još više. Važna je ABA liga, važna je Evroliga. Mogu da budem zadovoljan.

Bonus video:

01:45

Avramović posle VELIKE POBEDE nad Panatinaikosom: Drugo poluvreme prava slika

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.