"GROBARI" PUNE KASU: Navijači Partizana za samo 1 dan skupili OGROMNU sumu za pomoć klubu!
Navijači i košarkaši Partizana, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

pohrlili

"GROBARI" PUNE KASU: Navijači Partizana za samo 1 dan skupili OGROMNU sumu za pomoć klubu!

Kad bi se ovako rado i brzo skupljao novac i za bolesne i siromašne...

Objavljeno: 11:18h

Košarkaši Partizana se spremaju za gostovanje Budućnosti u Podgorici u ABA ligi, ali su i dalje u centru pažnje zbog plasmana u plej-of Evrolige.

Predsednik kluba Ostoja Mijailović bio je gost Jutarnjeg programa RTS-a gde je govorio na razne teme, a dotakao se i akcije prikupljanja sredstava za otplatu poreza.

Pristalice crno-belih počele su masovno da uplaćuju novac ne bi li pomogle klubu da se reše duga od 7.000.000 evra, koliko iznose neplaćene obaveze prema državi.

- Juče je prvi dan akcije bio. Mi smo juče prikupili oko 500.000 evra u prvom danu. Akciju je pokrenulo nešto više od 2.000 navijača. Mislim da je to bilo rešavanje pitanja kluba i prihvatili smo akciju. Svako od nas će bespovratno uplatiti za vraćanje poreza po 100.000 evra. O tome ćemo redovno obavestiti javnost. Moram da se zahvalim državi, što je imala strpljenja. Porez je jedna važna higijena u životu svakog od nas. Ako nešto tražimo od države moramo i da vratimo. Mi smo 2017. godine, morali da platimo igrače, trenere, bili smo pod blokadom od strane kreditora i banaka. Napravili smo reprogram koji ističe do maja. Cilj nam je da do početka sledeće sezone vratimo sve dugove i da budemo stabilan klub koji će moći da se osloni na svoj budžet. Nas je poremetila godina korone. Ta godina nam je odnela 4,5 miliona evra.

KK Partizan
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

- Veliku smo sreću imali da nam se neko od igrača nije povredio u drugom delu sezone. Kada smo reprezentaciji dali igrače, mi smo igrali sa sedam igrača. Sledeće godine moramo da imamo veći roster, a za to imate i budžet.

Bonus video:

01:45

Avramović posle VELIKE POBEDE nad Panatinaikosom: Drugo poluvreme prava slika

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.