"ATAMAN NE MRZI SRBE!" Nekadašnji reprezentativac naše zemlje o ubistvu navijača Zvezde i ozoglašenim rečima
Ergin Ataman, Foto: Starsport©

TUŽAN DAN U ISTANBULU

"ATAMAN NE MRZI SRBE!" Nekadašnji reprezentativac naše zemlje o ubistvu navijača Zvezde i ozoglašenim rečima

Jednostavno, jezik mu je bio brži od pameti i nije video šta se desilo, video je samo frku, rekao je bivši as Galatasaraja

Objavljeno:

Nekadašnji reprezentativac Srbije Vladimir Micov govorio je o utakmici Galasaraja i Crvene zvezde kada je ubijen navijač crveno-belih.

Pre ozoglašenog meča koja se igrala 2014. godine u Istanbulu ubijen je Marko Ivković Jagoda.

Marko Ivković Jagoda
Marko Ivković Jagodafoto: Facebook

Ergin Ataman, tadašnji trener Galatasaraja nazvao je gostujuće pristalice "teroristima", a bivši košarkaš ovog kluba objasnio je kako je sve izgledalo.

- Ja tu utakmicu nisam odigrao jer sam imao pre toga malu operaciju, ali svi smo živeli blizu i uvek dođemo ranije. Ja sam došao sat vremena ranije kao i Ataman. Bilo je dosta navijača, bilo je raznih informacija u medijima, pa sam video da je došlo baš mnogo naših navijača u Istanbul autobusom. Slikali su se po gradu, bili pod dejstvom alkohola, što je naravno normalno. Rekao mi je generalni menadžer Galatasaraja da navijači nisu imali karte i tražili su ih, klub je rekao da ne mogu sada da im garantuju bezbednost, da mora da se obezbedi sve, da postoji procedura i tako dalje... Oni su došli ispred hale i tu je krenula frka. Ataman dolazi pred utakmicu i video je tu gužvu i nažalost to rekao... Daleko da branim čoveka, ali on nema ništa protiv Srba - rekao je Micov u podkastu "Alesto."

Vladimir Micov u dresu Galatasaraja
Vladimir Micov u dresu Galatasarajafoto: Saša Pavlić Koky

Nastavio je u istom tonu.

- I sad ima Vasu Micića, imao je Mačvana, Ercega, mene... Pa, ljude sa Balkana i zaista nema ništa protiv nas. I još mu je Miško menadžer. Nije da mrzi Srbe. Jednostavno, jezik mu je bio brži od pameti i nije video šta se desilo, video je samo frku. Desi se tuča, ali ubistvo ne. I to je izgovorio što je izgovorio i od tada su ga uzeli na zub... Mene i Ercega su pitali da se potom slikamo sa zastavama Srbije i Turske, uradili smo to jer znam njegovo mišljenje o našem narodu, ali to što je izgovorio nije primereno. Ipak, nije video to što se desilo - zaključio je Micov.

Bonus video:

00:48

Delije stižu u Arenu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.