PARTIZAN ČEKA PAKAO, ZVEZDU NEMOGUĆA MISIJA! Evo kakva je situacija posle 28. kola Evrolige!
Partizan - Crvena zvezda, Foto: Starsport©

ne može neizvesnije

PARTIZAN ČEKA PAKAO, ZVEZDU NEMOGUĆA MISIJA! Evo kakva je situacija posle 28. kola Evrolige!

Očekuje nas šest uzbudljivih kola u Evroligi

Objavljeno: 23:46h

Plasman Crvene zvezde u Top 8 fazu Evrolige je posle poraza od Panatinaikosa u Atini gotovo nemoguća stvar, dok se Partizan nalazi u dobroj poziciji uprkos teškom rasporedu do kraja regularnog dela takmičenja.

Ove sezone smo gledali neke neverovatne mečeve, a čini se da Evroliga nikada nije bila ujednačenija, pa će presuditi forma u odlučujućim mečevima.

Ostalo je još šest kola do kraja, a može se reći da Olimpijakos, Real Madrid, Barselona, Monako i Fenerbahče, imaju praktično obezbeđen plasman.

KK Barselona, KK Monako, Evroliga
foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Dakle, još tri ekipe će tražiti kartu za plej-of i tu je gužva poprilično velika.

Trenutno su u najboljoj poziciji Baskonija, Partizan, Makabi i Žalgiris, a do kraja ćemo gledati pravu dramu, pošto su svi timovi na skoru 15:13.

Međutim, ne mogu se otpisati ni oni koju su na 13:14, a to su Efes, Virtus, Valensija, kao i Olimpija koja je imala očajan start sezone, ali beleži uspon forme.

Zvezdin plasman u plej-of je sada u domenu teorije i matematičkih kalkulacija. Uzimajući u obzir da će 18 pobeda najverovatnije biti neophodno kako bi se osiguralo plej-of mesto, to znači da timu Duška Ivanovića sada treba 6/6 do kraja kako bi uopšte imala bilo kakvu nadu.

KK Crvena zvezda, KK Panatinaikos
foto: EPA/Georgia Panagopoulou

Crveno-beli igraju sa Barselonom u gostima, Baskonijom i Valensijom kod kuće, Asvelom u Francuskoj, a potom Olimpijakosom i Fenerbahčeom u Beogradu.

Sa druge strane, Partizan ima sasvim solidne šanse da se nađe među osam timova, ali ga čeka paklen raspored. Već u narednom kolu Partizan gostuje uzdrmanom Efesu, koji igra sa mnoštvom povređenih igrača među kojima su i nosioci Šejn Larkin, Vasa Micić i Rodrig Bobua.

KK Partizan, Željko Obradović, Košarka
foto: Starsport

Posle toga, ekipu crno-belih čekaju tri vezane utakmice kod kuće protiv tri prvoplasirane ekipe trenutno na tabeli, a to su Olimpijakos, Barselona i Real Madrid. Nakon toga idu na gostovanje Monaku, da bi za kraj dočekali Panatinaikos.

Partizan u odnosu na Žalgiris i Baskoniju ima bolji međusobni skor, dok jedino "kaska" za Makabijem, gde je poražen za jedan poen više u Izraelu nego u Beogradu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.