ZVEZDA IGRA U NIŠU, ALI... Nebojša Čović upozorava: Nećemo izaći na teren ako...
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

biće bure!

ZVEZDA IGRA U NIŠU, ALI... Nebojša Čović upozorava: Nećemo izaći na teren ako...

"Teško da ćemo početi utakmicu ako se to dogodi"

Objavljeno: 18:25h

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović se oglasio nakod odluke da klub sa Malog Kalemegdana ipak nastupi na Kupu Radivoja Koraća u Nišu.

Crveno-beli će braniti trofej osvojen prošle godine, a prvi meč igraće u četvrtak protiv Borca iz Čačka u 18.00 časova, u okviru četvrtfinala.

- Nas niko ništa ne pita, samo odredi gde igramo, kad igramo, kako igramo, a pritom se ne razmišlja da li je to uslovno ili nije. Nemamo ništa protiv Niša, naprotiv. Dugi niz godina smo dole, razumemo šta znači širiti košarku u Srbiji. Odluku koju smo doneli, doneli smo zbog košarke u Srbiji - rekao je Čović i dodao:

Nebojša Čović, Košarka, KK Crvena zvezda
foto: KK Crvena zvezda

- U Nišu nije toliko bezbedno. Imamo problem sa kartama u Nišu. Mi imamom 250 karata, verovatno ste to primetili. Stvara se teznija između navijača, koji se tamo okupljaju. Na kraju uđu, ali nama presedne. To će se dogoditi i ove godine. Teško da ćemo tu utakmicu početi ako ne bude naših navijača.

Čović je govorio i o porezu.

- Nisam uzeo PDV iz decembra 2022. godine, tako da je dug za porez oko milion evra, tako da nije predsednik Vučić mnogo pogrešio. Ja priznajem grešku, ali nije bila namera da polemišem, ocenjujem. Vrlo smo zahvalni državi i predsedniku Aleksandru Vučiću. Njegov pristup, kada je sport u pitanju, veoma dobar. Svi savezi su pokriveni, po pitanju poreza moramo da budemo svi uravnoteženi. Naš dug za porez se odnosi na PDV. Nemate bolji kredit od osam miliona evra duga za porez. U 2022. godine mi smo za porez platiti 103 miliona dinara. Mi imamo eksel tabele, neka ih i drugi naprave.

Košarkaši Zvezde
Košarkaši Zvezdefoto: Starsport©

Osvrnuo se i na "preklapanja" mečeva Evrolige i kvalifikacija za Mundobasket.

- Ivanović će saopštiti spisak ko će igrati Kup. Što se tiče reprezentativaca, međutim mi igramo sa Albom kad i Srbija u Grčkoj. Ispoštovaćemo stručni štab, odluka će biti zajednička. Juče smo imali dug razgovor sa Pešićem, kao i direktorom. Koliko se ja razumem, mi imamo dva meča, jedan nam je dovoljan. Mislim da to može realno da se ostvari. U kontaktu smo sa selektorom i direktorom reprezentacije. Kampaco ide da igra za Argentinu, Vildosa ne. Ivanović ide da igra za Crnu Goru, 26. igraju protiv Češke. Toliko sa naše strane - zaključio je Čović.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.