NOVA BURA U SRPSKOJ KOŠARCI! Partizan se seli u treću ligu?
Košarkaši Partizana, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

šok!

NOVA BURA U SRPSKOJ KOŠARCI! Partizan se seli u treću ligu?

Ponovo se razmatra ova drastična odluka

Objavljeno: 15:04h

Sednica Predsedništva Udruženja ligaša Košarkaške lige Srbije održana je u četvrtak, nezvanično saznaje "Sportklub".

Razlog za istu je potez UO KSS koji nije odgovorio na dopis, poslat 23. avgusta prošle godine, u vezi sa statusom Partizana u KLS. Zato je ponovo na dnevni red stavljeno pitanje kazne za Partizan zbog odustajanja od učešća u plej-ofu domaćeg šampionata.

Posle nepojavljivanja predstavnika Crvene zvezde na žrebu predstojećeg završnog turnira Kupa Radivoja Koraća svima je bilo jasno da je to znak protesta jer nije doneta odluka o statusu Partizana u KLS, posle odustajanja crno-belih od učešća u plej-ofu domaćeg šampionata.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport

Predsedništvo Udruženje ligaša je odmah reagovalo i donelo odluku da se ponovo sastane u roku od sedam dana i postupi prema Statutu tog tela, s obzirom da se KSS nije oglasio povodom spomenutog slučaja.

Dakle, odlučeno je da se na narednoj sednici Predsedništva Udruženja ligaša članovi pojedinačno izjasne, da li se slažu da, shodno Statutu, isključe Partizan iz KLS i pošalju ga dva ranga niže.

Ukoliko se donese odluka o selidbi Patizana u niži rang, klub iz Humske bi imao pravo žalbe Skupštini KLS, u kojoj je 21 klub i oni bi se, takođe, pojedinačno izjašnjavali.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.