LEGENDA SRPSKE KOŠARKE NEMA MNOGO DILEMA PRED DERBI: Apostrofira jedno ime u timu Partizana - šanse su 50-50
Partizan - Crvena zvezda, Foto: Starsport©

biće žestoko!

LEGENDA SRPSKE KOŠARKE NEMA MNOGO DILEMA PRED DERBI: Apostrofira jedno ime u timu Partizana - šanse su 50-50

Rebrača prognozirao drugi okršaj "večitih" u Evroligi

Objavljeno: 09:54h

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana će odmeriti snage u 21. kolu Evrolige, a ovog puta će prednost domaćeg terena imati crveno-beli.

Proslavljeni srpski košarkaš Željko Rebrača je izneo svoja očekivanja pred drugi ovosezonski derbi u elitnom košarkaškom takmičenju.

- Kada igraju dva najveća kluba, normalno je da meč za sobom povlači želju za nadmetanjem. Imao sam privilegiju da budem deo derbija kao igrač Partizana i uvek sam davao sve od sebe da moj tim pobedi, ali nekako imam osećaj da su se naše utakmice svodile isključivo na dešavanja na terenu, danas je to drugačije, uvek se dižu tenzije, nešto što nam nije potrebno, posebno ako želimo da budemo deo Evrolige u kontinuitetu- rekao je Rebrača u razgovoru za "Mozzartsport".

Željko Rebrača
Željko Rebračafoto: Starsport©

- Među igračima na terenu uvek sve treba da bude OK. Mogu da govorim iz svog iskustva, uvek smo svi davali sve od sebe da dođemo do pobede, ali smo uvek svi ostajali u dobrim odnosima, uostalom igrali smo zajedno i u reprezentaciji. Gledao sam prethodnu utakmici i izgledalo mi je to dobro od strane momaka koji su na parketu. Uostalom, to treba da bude jedan lep dan, pravi praznik, da cela Evropa uživa jer malo ko ima ovakve okršaju, tu su samo Real - Barselona i Olimpijakos - Panatinaikos. Mi smo temperamentni, saživimo se sa ekipom, a još kada izgubiš onda ide salva kritika, ali to je sport, ne treba bežati ni od kritika, one treba da budu motiv za još žešći rad.

Ne bi nikome dao ulogu favorita...

- Što se mene tiče, svaka utakmica Partizana i Crvene zvezde treba da bude remek delo, da se igrači pokažu u najlepšem svetlu i publici i trenerima.

Biće to nadmudrivanje dvojice iskusnih stručnjaka Željka Obradovića i Duška Ivanovića.

Duško Ivanović, Željko Obradović
foto: Starsport©

- Svi znaju ko je Željko u svetu košarke i jasno je šta želi da postigne sa Partizanom. Dobro znam koliko je zahtevan, koliko traži da se poštuju najsitniji detalji i to stvarno... nije lako. Treba ti energija, karakter i da možeš da radiš pod pritiskom da bi došao do krajnog rezultata koji je vrhunski. Neki u Partizanu rade prvi put sa njim, moraju da podignu nivo znanja i kvaliteta kako bi uspeli da isprate sve, ali isto tako to nije proces koji traje godinu ili dve. Pogledajte samo Fenerbahče ili Panatinaikos, to je sistem koji se gradio godinama. Moram da priznam da mi je drago što kod trenera kakav je Željko i dalje postoji neverovatan entuzijazam i energija.

- Očigledno je da je Zvezda sa Duškom dobila energiju, imaju i hemiju i kvalitet. Vidi se da im je dao samopouzdanje da veruju u sopstvene kvalitete, to je pre svega evidentno kada igraju van Beograda. Nikoga se ne boje.

Može li Partizan da se revanšira Zvezdi za poraz iz prvog derbija?

- Nema dileme da će biti teško Partizanu. Zvezda ima tu prednost jer su u naletu, igraju stvarno dobru košarku, ali kada dođe derbi sve zavisi od trenutne inspiracije. Sve može da se odluči u poslednjem minutu, jednim potezom jednog igrača. Lično ne sumnjam u Željkovu pripremu utakmice, znam kako to ide kod njega, ali i uz svu pripremu uglavnom to bude 50-50.

Matijas Lesor
Matijas Lesorfoto: Starsport©

Imaju i Zvezda i Partizan nekoliko pojedinaca koji su tokom sezone pokazali da mogu da prelome meč.

- Na prvu loptu to su Luka Vildoza sa jedne strane i Kevin Panter sa druge. Imaju tu vrstu karaktera da uzmu loptu u svoje ruke i krenu da kreiraju, da li je to šut ili nešto drugo nije ni bitno, ali na spoljnim pozicijama su mi oni u prvom planu, doduše, meni se sviđa drugi igrač - zastao je Rebrača na sekundu, kao da nije hteo previše da hvali:

- Matijas Lesor, fantastičan momak. Daje energiju celom timu, pokriva sve u odbrani, trči, skače, zakucava. Nekako mi evocira uspomene na košarku kakva se ranije igrala, evidentno je da ima kvalitet i da se odlično snašao kod Željka.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.