SVI NASTUPI SRBA NA OL STARU: Da li ste znali da su pored Peđe i Divca i ovi naši košarkaši bili učesnici? (VIDEO)
Foto: Profimedia

Našli smo ih sve

SVI NASTUPI SRBA NA OL STARU: Da li ste znali da su pored Peđe i Divca i ovi naši košarkaši bili učesnici? (VIDEO)

Srpski igrači su u 21. veku redovno bili deo Ol star vikenda
Objavljeno:

PREDRAG STOJAKOVIĆ

Jedan od najboljih trojkaša i šutera u istoriji NBA nekoliko puta je imao prilike da učestvuje na Ol star vikendu, kako u glavnom meču između Istoka i Zapada, tako i u takmičenju u šutiranju trojki u kome je dva puta pobeđivao.

Prvi put je učestvovao na Ol staru 2001. godine u takmičenju u brzom šutiranju trojki kada je bio drugi iza Reja Alena. U prvoj rundi je sakupio 19 poena, a u drugoj 17.

Već naredne godine Peđa je pobedio u takmičenju u brzom šutiranju trojki sa 19 osvojenih poena ispred Reja Alena, Pola Pirsa, a i prvi put je bio deo tima Zapada u glavnom meču vikenda. On je u tom meču odigrao 18 minuta i postigao 11 poena uz dva skoka i asistenciju.

Ista priča ponovila se i naredne 2003. godine kada je takođe pobedio drugi put zaredom u brzom šutiranju trojki sa 22 osvojena poena i postao prvi igrač kome je to pošlo za rukom i igrao u glavnom meču za Zapad i za 13 minuta postigao 5 poena i skupio 3 skoka uz po jednu asistenciju i blokadu.

U svom četvrtom pojavljivanju na Ol star vikendu nije uspeo da po treći uzastopni put trijumfuje u brzom šutiranju trojki pošto je iznenađujuće slavio Vošon Lenard. I igrao je svoj poslednji meč za tim Zapada sa postignutih 5 poena za 13 minuta.

Nakon toga pojavio se samo još jednom na Ol star vikendu na takmičenju u šutiranju trojki 2008 godine. Tada je Džejson Kapono uspeo da ponovi njegov uspeh kao tek drugi igrač koji je uspeo da odbrani titulu u ovom takmičenju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.