SVI NASTUPI SRBA NA OL STARU: Da li ste znali da su pored Peđe i Divca i ovi naši košarkaši bili učesnici? (VIDEO)
Foto: Profimedia

Našli smo ih sve

SVI NASTUPI SRBA NA OL STARU: Da li ste znali da su pored Peđe i Divca i ovi naši košarkaši bili učesnici? (VIDEO)

Srpski igrači su u 21. veku redovno bili deo Ol star vikenda
Objavljeno:

Pred nama je novi NBA Ol star vikend, a Srbija će imati velikog razloga da sa pažnjom prati dešavanja u Nju Orleansu, jer će imati svog učesnika - Nikolu Jokića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Srpski reprezentativac ove godine oduševio je sve i postao potpuna senzacija u SAD svojim neverovatnim igrama, pa je tako i drugu godinu zaredom dobio poziv da učestvuje u meču "zvezda u usponu" u kome igraju rukiji i sofmori iz SAD protiv Evropljana.

Takođe naš as će po prvi put učestvovati u "izazovu veština sa loptom", kao zamena za povređenog Džoela Embida i imaće priliku da još jednom pokaže šta sve ume sa loptom.

Zbog svega toga mi smo odlučili da se prisetimo učešća svih srpskih igrača na Ol star vikendima od kada naši košarkaši igraju u NBA ligi.

VLADE DIVAC

Najpoznatiji srpski igrač u NBA koji je otvorio vrata mnogima, očekivano je bio i prvi koji je učestvovao na Ol star vikendu i to već u prvoj sezoni 1990. godine. On je bio izabran u tim novajlija koji su igrali protiv igrača koji su u drugoj godini NBA karijere (rukiji protiv sofmora prim. aut.)

Naravno, kao što je bilo samo pitanje trenutka to se i desilo, Divac je kasnije 2001. godine postao prvi Evropljanin koji nije studirao u SAD koji je zaigrao u glavnom događaju Ol stara, meču između Istoka i Zapada.

On je bio izabran u tim zapadne konferencije i na tom meču je odigrao 9 minuta i za to vreme postigao 8 poena i imao tri skoka i asistenciju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.