ZVEZDA MELJE U EVROLIGI, POBEDILA U DERBIJU... Partizan opet BOLJI zbog Lesora?!
Partizan - Crvena zvezda, Foto: Starsport©

O ČEMU SE OVDE RADI?

ZVEZDA MELJE U EVROLIGI, POBEDILA U DERBIJU... Partizan opet BOLJI zbog Lesora?!

Statistika ne oslikava sjajnu formu Zvezde u poslednjih pet kola

Objavljeno: 19:27h

Crvena zvezda je vezala pet pobeda u Evroligi, a sigurno je najvrednija ona u istorijskom derbiju protiv Partizana.

Crveno-beli su jedna od ekipa koje su u najboljoj formi u elitnom takmičenju, mada statistika na sajtu Evrolige to baš i ne oslikava.

Crveno-beli, koji sada imaju skor 6-6 posle 12 kola, ne nalaze se ni u jednoj statističkoj kategoriji u vrhu tabele. Ukupno dvanaest tih kategorija ima, a Crvena zvezda ni u jednoj nije u Top 5.

Košarkaši Zvezde
Košarkaši Zvezdefoto: Starsport©

Istovremeno, Partizan koji ima dve pobede manje i koji se nalazi u seriji poraza u Evroligi, nalazi se čak u četiri statističke kategorije među pet najboljih ekipa. Partizan je na četvrtom mestu po broju pogodaka za dva poena i po broju pogođenih slobodnih bacanja, a na petoj poziciji je po broju ofanzivnih skokova i blokada.

Takođe, kada je u pitanju pojedinačni učinak igrača, Partizanov centar Matijas Lesor je na visokom trećem mestu po indeksu korisnosti, iza Vezenkova i Micića, a najbolji je u Evroligi po broju ofanzivnih skokova, ima ih 4.4 u proseku.

Za razliku od njega, Zek Ledej je posle loše partije u derbiju protiv Crvene zvezde ispao iz Top 10 liste po indeksu korisnosti i sada se nalazi na 16. mestu, a zanimljivo je da Zvezda još uvek nema nijednog igrača među 25 najboljih u ligi po indeksu korisnosti. Luka Vildoza je od Zvezdinih igrača u najbolje plasiran, trenutno je na 38. mestu. Međutim, Argentinac je među pet po ukradenim loptama.

KK Crvena zvezda, KK Partizan
foto: Starsport©

Po ovome sudeći Crvena zvezda ima ono što i jeste najcenjenije, a to je timska igra i ravnomerno raspoređen broj poena. Mada, loš start je najviše uticao na ovakvu statistiku.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.