OGLASIO SE NEBOJŠA ČOVIĆ: Objasnio zbog čega je "večiti derbi" u Evroligi prošao mnogo mirnije nego u ABA ligi!
Nebojša Čović, Foto: Emilija Jovanović

sve objasnio!

OGLASIO SE NEBOJŠA ČOVIĆ: Objasnio zbog čega je "večiti derbi" u Evroligi prošao mnogo mirnije nego u ABA ligi!

Prvi čovek Crvene zvezde govorio je i o heroju crveno-belih Nemanji Nedoviću

Objavljeno: 12:02h

Crvena zvezda rešila je u svoju korist prvi evroligaški večiti derbi trojkom Nemanje Nedovića dve sekunde pred kraj utakmice.

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović objasnio je šta je razlog zašto je "večiti derbi" u Evroligi prošao mnogo mirnije nego derbiji u ABA ligi.

On je naglasio da je i atmosfera u hali bila korektna, ali da nije bilo lako pobediti pred skoro 20.000 navijača domaćeg kluba u "Beogradskoj areni".

- Odigrali smo tu prvu utakmicu u Evroligi protiv Partizana i pobedili je. I sada će ta utakmica zauvek ostati prva utakmica i ostaće zapamćena. Pobedili smo Partizan pred 20.000 njihovih navijača, a drago mi je da je bilo i naših. Drago mi je da je atmosfera bila korektna, eto tek ponešto je palo, ako je to ponešto u redu, eto tek ponešto se skandiralo, ako je to ponešto u redu, a čini mi se da nije - rekao je Čović gostujući na TV Prva, pa se dotakao i atmosfere na derbiju jer je ovaj, za razliku od skoro svakog prethodnog u regionalnom takmičenju, prošao bez incidenata:

1 / 3 Foto: Starsport©

- Neka poređenja kako to može u Evroligi, a ne može u ABA ligi... Može kada u Evroligi imate potpunu regularnost u smislu regularnog suđenja, kada sudije vrhunski rade posao i kada sudije ne provociraju gledaoce. Evo Zvezda sada danas igra sa Mornarom iz Bara u 18 časova, trebalo bi da bude puna hala ali neće da bude puna hala jer su nam propusane kazne za određene sektore zbog prošle utakmice sa Partizanom u AdmiralBet ABA ligi koju smo takođe dobili, još ubedljivije.

Govorio je Čović i o heroju crveno-belih Nemanji Nedoviću:

- Ono što mi je drago za ovu utakmicu u Evroligi to je da je tako završena i da je zvezdino dete Nemanja Nedović dao trojku za pobedu. Da je odigrano fantastično dobro.Mi smo sve vreme radili na tome da opustimo igrače i stručni štab.

Bilo je reči i oko narednog susreta dva velika rivala u Evroligi, a Čović je istakao da će u "Pioniru" biti mesta i za navijače Partizana. Ugrubo je izneo i koliko će Crvena zvezda karata dodeliti rivalu.

- Da se opet ne bi pravila ovakva tenzija i ovakav galimatijas, mi ćemo izračunati procenat. Pionir ima 8.000 kapacitet, Arena ima 19.000. Uzmimo da je Zvezdinih navijača bilo oko 800-1.000, to je određeni procenat, primenite ga na 8.000 i u januaru kada igramo sa Partizanom toliko će biti njihovih navijača. Znači neće biti slobodne prodaje karata, mi nismo neozbiljni kao neki koji su 28. novembra rekli "slobodna prodaja karata", a onda 5. decembra izdali saopštenje da ne mogu da uđu navijači Zvezde - završio je Nebojša Čović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.