PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK ZA BRITANIJU I TURSKU: Iskusni plejmejker se vraća među "Orlove"!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

ima iznenađenja

PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK ZA BRITANIJU I TURSKU: Iskusni plejmejker se vraća među "Orlove"!

Podsetimo, nakon dve pobede u avgustovskim duelima sa Grčkom i Turskom, Srbija je u malo lakšoj poziciji, ali i dalje je grupa neizvesna

Objavljeno: 08:43h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, odredio je spisak od 24 igrača za novembarski kvalifikacioni prozor za odlazak na Svetsko prvenstvo,

Rivali „Orlova“ biće Velika Britanija u Njukaslu 11. novembra, odnosno Turska tri dana kasnije u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

Kandidati za tim Srbije u novembarskom kvalifikacionom „prozoru“ su: Danilo Anđušić, Nemanja, Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije, Micić, Dušan Miletić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nikola Topić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Na njemu se dakle, našao i Stefan Jović, a njegovo iskustvo biće od velikog značaja za nacionalnu selekciju.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Stefan Jović
foto: Emilija Jovanović

Selektor je na spisak stavio i Dejana Davidovca, što bi mogao da bude signal njegovog dolaska iz Moskve, dok Nikola Milutinov definitivno nije bio u mogućnosti da pomogne reprezentaciji.

Tu je i nekoliko evroligaša (Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković), ali oni izvesno neće biti na raspolaganju selektoru za prvi meč, 11. novembra protiv Velike Britanije u Njukaslu, već bi mogli da budu za drugi, 14. novembra protiv Turske u Beogradu.

Podsetimo, nakon dve pobede u avgustovskim duelima sa Grčkom i Turskom, srpski nacionalni tim očekuju novi, važni izazovi koje je neophodno prebroditi na putu ka Svetskom prvenstvu.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.