SAD MU KLIČU, A OVAKO SU SRBI PLJUVALI JOKIĆA PRE GODINU DANA: "Uzmi američko državljanstvo, PLAĆENIČE!"
Nikola Jokić, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

OD MRŽNJE DO OBOŽAVANJA

SAD MU KLIČU, A OVAKO SU SRBI PLJUVALI JOKIĆA PRE GODINU DANA: "Uzmi američko državljanstvo, PLAĆENIČE!"

Košarkaški as je najbolje osetio koliko je prevrtljiva podrška mnogih navijača

Objavljeno: 15:13h

Košarkaška reprezentacija Srbije je zabeležila pobede u obe utakmice avgustovskog "prozora" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i tako zadržala solidne šanse za plasman na takmičenje.

Junak i najefikasniji igrač oba puta bio je Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP NBA lige. To se od njega i očekivalo, sjajni potezi poput trojke s jedne noge iz ćoška preko Janisa Antetokumpa, kao i smirenost u odlučujućim trenucima i odlično kreiranje napada.

1 / 8 Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Na utakmici sa Grčkom, više puta se beogradskom "Arenom" orilo "MVP, MVP" od strane oduševljenih srpskih navijača. Ali, ako se vratimo malo više od godinu dana unazad, raspoloženje srpskih ljubitelja košarke prema Nikoli Jokiću bilo je dijametralno suprotno.

Prva zvezda Denver Nagetsa je prošlog leta odlučio da ne igra za nacionalni tim, a Srbija je ubrzo šokantno izgubila od Italije početkom jula u Beogradu i tako ostala bez plasmana na Olimpijske igre.

Momentalno su krenule kritike tadašnjeg selektora Igora Kokoškova i njegovih izabranika, ali bes se potom okrenuo na onog koji nije igrao. Baš zato što nije igrao.

Neki su predlagali da Jokić uzme američko državljanstvo, a jedan tviteraš se našalio da ne treba odustajati od ideje da "Džoker" nosi srpski barjak u Japanu.

Nikola Jokić
foto: Printscreen/Twitter

Poredili su ga i sa Lukom Dončićem koji je tada tripl-dablom vodio Sloveniju do OI.

Jedna korisnica je napisala kako će Jokić postati miljenik onih koji ne vole Novaka Đokovića, a druga je pak tražila da se prestane sa napadima na poražene "Orlove" jer su oni za razliku od Nikole prihvatili poziv da igraju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.