POTEZ PO KOM ĆE SRETENOVIĆ OSTATI UPAMĆEN: Prvi pokorio "Draženov dom" na sebi nesvojstven način (VIDEO)
Zoran Sretenović, Foto: instagram/kksplit_

ušao u legendu

POTEZ PO KOM ĆE SRETENOVIĆ OSTATI UPAMĆEN: Prvi pokorio "Draženov dom" na sebi nesvojstven način (VIDEO)

Vest o smrti Zorana Sretenovića pogodila je košarkaški svet.

Objavljeno: 13:02h

Igrao je za Partizan i Crvenu zvezdu, ali najveći pečat u karijeri ostavio je u Splitu gde je za pet sezona u dresu Jugoplastike osvojio tri titule šampiona Evrope i četiri Jugoslavije.

Jugoplastika danas nosi ime KK Split, a upravo su oni objavili emotivnu poruku u kojoj su se podsetili najbolje utakmice Sretenovića u dresu "Žutih".

Bilo je to gostovanje kod Cibone u Zagrebu u sezoni 1986/1987, kada je "vukove" predvodila još jedna legenda Dražen Petrović. Dotad zagrebačka ekipa nije nikad izgubila u novoj dvorani koju danas zovemo "Draženovim domom".

OGLASILI SE ZVEZDA I PARTIZAN! Ovako su odali počast preminulom VELIKANU! (FOTO)

Pred pobedom je bila i protiv Jugoplastike, sa +5 malo pre kraja meča, ali je Sretenović sa dve trojke doneo veliko slavlje Splićanima.

Hrvatska legenda slomljenog srca - DIRLJIVIM, SNAŽNIM REČIMA OPISAO "BRATA" SRETU! Podelio zajedničku fotografiju!

"U Beogradu je, u 58. godini života, preminuo Zoran Sretenović. Igrao je za Jugoplastiku od 1986. do 1991. godine, osvojio četiri titule prvaka bivše države, osvojio dva kupa i bio tri puta prvak Evrope. Sretenović je bio jedan od onih bez kojih je Jugoplastika tog vremena bila nezamisliva, mozak i motor ekipe. Sreto, hvala ti za sve!", napisali su iz kluba.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.