RAPSODIJA ZA KRAJ SERIJE - (Ne) Poznati svi polufinalisti i istoka i zapada! Dončić uspeo u misiji!
Luka Dončić, Foto: Profimedia

NBA LIGA

RAPSODIJA ZA KRAJ SERIJE - (Ne) Poznati svi polufinalisti i istoka i zapada! Dončić uspeo u misiji!

Košarkaši Filadelfije deklasirali su Toronto sa 132:97 na gostovanju i sa ukupnim rezultatom 4:2 u pobedama plasirali se u polufinale Istočne konferencije. Na gostujućem terenu do kljulne pobede je došao i Finiks nadigravši Nju Orleans sa 115:109 i sa identičnim skorom obezbedili polufinale na Zapadu.

Objavljeno: 07:17h

Iako jeToronto posle tri poraza uspeo da sa dve pobede smanji prednost Filadelfije, nije im pošlo za rukom da na svom terenu četvrtfinale uvedu u neizvesniju završnicu.

Gosti su od samog starta preuzeli inicijativu i gotovo rutinski došli do odlučujuće pobede koja ih vodi u polufinale Istoka gde će se nadmetati sa Majamijem koji je sa 4:1 u seriji eliminisao Atlantu.

U Filadelfiji najefikasniji je bio Džoel Embid sa sa 33 postignuta poena uz 10 skokova.

Jedini igrač koji je pružao dostojan otpor gostima bio je Kris Bačer, koji je takođe imao dabl-dabl sa 25 poena i 10 skokova. Paskal Sjakam je postigao 24 poena, uz po sedam skokova i asistencija.

Sasvim drugačija situacija bila je i u duelu Nju Orleansa i Finiksa, gde su domaćini pružili znatno bolji otpor, pa čak i dobili drugu četvrtinu sa 10 poena prednosti.

Tako su došli do pobede koja ih vodi u polufinale Zapada gde će se nadmetati sa pobednikom iz duela Dalasa i Jute.

Pobednički tim je predvodio Kris Pol koji je utakmicu završio sa 33 postignuta poena, četiri skoka i osam asistencija, a odlično ga je pratio Deandre Ajton koji je meč završio sa 22 poena i sedam skokova.

U timu Nju Orleansa najefikasniji je bio Brendon Ingram koji je upisao 21 poen uz 11 asistencija.

U poslednjem sinoćnom meču Dalas je nadigrao Jitu na gostovanju sa 98:96 i sa skorom 4:2 obezbedio polufinale u kome će snage odmetiti sa Finiksom.

Do pobede ih je opet predvodio Luka Dončić koji je bio nadomak dabl-dabl učinka. Upisao je 24 poena 9 skokova i osam asistencija, a imao je odličnu podršku i od Džejlena Bransona koji je ubacio identičan broj poena.

Rezultati NBA mečeva:

Toronto - Filadelfija 97:132 Nju Orleans - Finiks 109:115 Juta - Dalas 96:98

Espreso/RTS


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.