LEGENDARNI KOŠARKAŠ OTVORIO DUŠU! Obradović me ŠOKIRAO kada je želeo da ima 12 srpskih igrača u klubu!
Foto: Starsport©

POVEZANOST KOJA PUNO OBEĆAVA!

LEGENDARNI KOŠARKAŠ OTVORIO DUŠU! Obradović me ŠOKIRAO kada je želeo da ima 12 srpskih igrača u klubu!

Partizan je ove sezone napravio veoma mladu ekipu uz nekoliko iskusnih košarkaša poput Zeka Ledeja i Kevina Pantera

Objavljeno: 12:43h

Istina je da je Željko Obradović pokretačka snaga ovog Partizana koji igra i više nego dobro u ABA ligi i Evrokupu, ali ipak, pravi motor se krije iza, a reč je o Zoranu Saviću, sportskom direktoru crno-belih. Savić je postavio "temelj" na koji je kasnije stigao Željko Obradović, da bi sada legendarni košarkaš otvorio dušu za "BasketNews".

Savić je čovek koji je doveo Željka Obradovića u Partizan, trenera s kojim je i sam sarađivao u igračkim danima. Ova povezanost je obećavala puno od samog početka, a kombinacjia nije izdala ni sada skoro godinu dana kasnije. Partizan je trenutno drugi u ABA ligi, u Evrokupu su u drugoj fazi, i to sa timom koji je pretežno sačinjen od mladih igrača.

Naravno, ima još do kraja sezone, pošto ona tek ulazi u onu najzanimljiviju fazu. Zoran Savić je za portal "BasketNews" imao samo reči hvale o treneru Partizana, Željku Obradoviću.

- Sjajna stvar je što Željko ima sada više energije nego što je imao kada smo sarađivali u Realu 1995. godine. Verujte, on je energičniji sada. Sa 62 godine on odrađuje svaki trening, trči sa igračima od prvog do poslednjeg minuta. Mladim košarkašima ispravlja greške, ragovara posle treninga... Sećan se da je bio energičan kada je trenirao mene, ali on voli ljude. Voli da bude okružen ljudima i voli košarku. Nikada nisam video da neko toliko voli košarku, a posebno Partizan - rekao je Savić.

Zoran Savić
foto: Starsport©

Željko Obradović je u Partizan stigao i s ciljem da razvija domaće igrače, te da tako našoj reprezentaciji načini osnov za neke buduće domete, što je i Savić potvrdio. Kako kaže ovaj bivši košarkaš, Željko Obradović je želeo da ima 12 srpskih igrača u klubu.

- Imao je ideju da ekipa bude sastavljena od 12 srpskih igrača. Šokirao me je. Znao sam da ću ako nađemo četvoricu ili petoricu biti srećan. U današnje vreme, bez stranaca, nemoguće je napraviti rezultat - istakao je Savić, koji je otkrio i da je bilo pregovora s mnogim srpskim igračima.

- Pokušali smo da pričamo sa domaćim igračima, ali to nije lako. Najtalentovaniji košarkaši napuštaju Srbiju već sa 12 godina. Imamo nove generacije koje su naučene da dobiju sve odmah. Postoje ljudi oko srpske košarke koji savetuju igrače da ne dođu u Zvezdu ili Partizan jer je tu ogroman pritisak. Mlađe generacije sada hoće odmah u NBA ligu, a posle dve godine zovu nas i mole da dođu u Partizan ili Zvezdu, a na sve to ne žele da igraju za reprezentaciju. Uvek imaju izgovore, ali mislim da to nije samo slučaj u Srbiji, već svuda. Potreban je rizik, mora se izaći iz zone komfora - objasnio je Zoran Savić.

Zoran Savić
foto: Starsport©

Partizan je ove sezone stvarno napravio veoma mladu ekipu, ali uz nekoliko iskusnih košarkaša poput Zeka Ledeja i Kevina Pantera, međutim, okosnica ipak pripada mlađima - Alenu Smailagiću, Jamu Madaru, Balši Koprivici...

- Kada smo počeli pripreme izgledali smo kao kadetski tim, nismo čak bili ni juniori. Željko nema problem sa mladim igračima jer imaju da se ugledaju na Kevina Pantera koji dolazi dva sata pre svakog treninga, naši Amerikanci su sjajni i pravi su uzori - zaključio je Zoran Savić.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.