MELOUN POHVALIO JOKIĆA KAO NIKAD DO SADA: Bio sam okružen mnogim velikim igračima, ali niko kao Nikola!
Foto: Profimedia

MELOUN POHVALIO JOKIĆA KAO NIKAD DO SADA: Bio sam okružen mnogim velikim igračima, ali niko kao Nikola!

Treneru, zar nisi znao da sam bio mali, debeli plejmejker kada sam odrastao

Objavljeno:

Trener Denvera Majk Meloun govorio je o zvezdi te ekipe Nikoli Jokiću.

Meloun se u razgovoru za "Sports Ilusterjted" nadovezao na komentar košarkaša Nagetsa Džefa Grina da NBA uzima Jokića zdravo za gotovo, te da ne dobija onoliki publicitet koliko zaslužuje.

- Ako provodiš sve svoje vreme brinući o manju pažnje koje dobijaš, onda ja kao trener ne radim svoj posao. Istupio sam i rekao da ne dobijamo poštovanje koje zaslužujemo. Nalazimo se na šestom mestu bez dvojice ponajboljih igrača. Recite mi koja druga ekipa bi to mogla - izjavio je Meloun.

Za to je delom "kriva" Jokićeva nezainteresovanost za centralno mesto na pozornici. Ali, daleko od toga da Jokiću manjka karaktera. Štaviše, mnogi članovi Nagetsa smatraju da opravdava nadimak ("Joker"-šaljivdžija), te da ume maestralno da imitira Melounov hod kada je ljut.

Majk Meloun
foto: Profimedia

Uz to, Meloun je otkrio da je ranije tokom karijere Jokić ima dobru kontrolu lopte, te se pitao kako je centar razvio taj deo igre.

- Treneru, zar nisi znao da sam bio mali, debeli plejmejker kada sam odrastao - glasio je Jokićev odgovor.

Meloun je tokom karijere bio trener nekim velikim imenima poput Lebrona Džejmsa, Krisa Pola i Stefa Karije. Međutim, Jokić se razlikuje.

- Bio sam okružen mnogim velikim igračima. Ono što mi je uvek prijalo kod Jokića jeste manjak ega. On je tako prizeman, sa minimalnim egom. Mislim da svi koji dođu sa strane znaju da je to Nikolin tim, ali su ujedno oduševljeni time da je on samo jedan od momak - zaključio je Meloun.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.