ODLAŽE SE BARAŽ ZA SP? Stigao zahtev u FIFA, na pomolu KOLAPS fudbala!
Detalj sa meča Ukrajina - Engleska, Foto: Profimedia

fudbal trpi velike posledica rata u ukrajini!

ODLAŽE SE BARAŽ ZA SP? Stigao zahtev u FIFA, na pomolu KOLAPS fudbala!

Ukrajinci podneli zahtev za odlaganje meča sa Škotskom u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo

Objavljeno:

Rat u Ukrajini je itekako uzdrmao svet sporta, a posle izbacivanja ruskih klubova i reprezentacija iz svih takmičenja od strane UEFA i FIFA, sprema se novi haos!

Prvo je FS Rusije najavio tužbu pred sportskim sudom za arbitražu u Lozani, a sada su na pomolu nova odlaganja.

Naime, fudbalski savez Ukrajine podneo je zvaničan zahtev FIFA za odlaganje utakmice Ukrajine i Škotske u okviru polufinala baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ukoliko se ovo obistini, a šanse su velike, nastaće veliki problem u kalendaru FIFA i UEFA, pošto bi krajem meseca trebalo da budu poznati učesnici Mundijala.

Fudbalska reprezentacija Ukrajine
foto: AP Justin Setterfield

Ukrajina, koja se kvalifikovala za A kvalifikacioni turnir završivši na drugom mestu u svojoj grupi, iza Francuske, trebalo bi da krajem meseca igraju protiv Škotske u polufinalnom okršaju u Glazgovu.

Potencijalno bi Ukrajinci potom igrali i finale protiv Velsa ili Austrije, ukoliko bi slavili, ali pošto su veliki delovi Ukrajine u intenzivnom ratu sa ruskim snagama, mnogi reprezentativci su i dalje u toj zemlji. FIFA je potvrdila zahtev FS Ukrajine o odlaganju meča, navodeći da su u stalnom kontaktu sa UEFA i da traže prigodno rešenje.

"ESPN" navodi FIFA i UEFA pokušavaju da pomognu ukrajinskim fudbalerima koji to žele da napuste zemlju. Čak 15 od 23 reprezentativca iz poslednje utakmice te reprezentacije nastupaju za ukrajinske klubove i većina ih je i dalje u razom zahvaćenoj zemlji.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.