Njih dvojica su letos došli u Zvezdu, Delije su se pitale gde su i šta rade, a sada su se KONAČNO OGLASILI! (VIDEO) (FOTO)
Foto: Saša Pavlić Koky

INKOGNITO MOMCI!

Njih dvojica su letos došli u Zvezdu, Delije su se pitale gde su i šta rade, a sada su se KONAČNO OGLASILI! (VIDEO) (FOTO)

Dva igrača koja se još uvek nisu pokazala kod trenera Miodraga Božovića pričala su o raznim temama vezanim za njihovu karijeru, dosadašnji fudbalski staž, ali i veliko prijateljstvo koje ih krasi...
Objavljeno:
foto: Damir Dervišagić

- Na isti način sam i ja došao u Zvezdine mlađe selekcije. Igrali smo prijateljsku utakmicu, doduše protiv gotovo dve godine mlađih fudbalera Crvene zvezde i zato smo ubedljivo trijumfovali. Na tom meču me je zapazio trener Dejan Gluščević, tu je bio i direktor Omladinske škole Mitar Mrkela i oni su najzaslužniji što sam prvi put obukao crveno-beli dres – istakaoje Milošević.

Od perioda omladinaca nisu menjali svoje pozicije u timu.

- Od prvog treninga igram na poziciji napadača, to je najzapaženije mesto u timu pa mi je verovatno zato oduvek i bilo interesantno. Odbrana me nikada nije zanimala i na moju sreću nijedan trener me nije video kao defanzivca – dodao je Zvezdin napadač.

Invalidi prozivali Delije za nešto što niko nikada nije! (FOTO)

- Igrao sam na više mesta u timu dok nisam sebe pronašao na levom beku. To se desilo kada sam došao u Zvezdinu Omladinsku školu. Tada sam prebačen u odbranu, a pošto zbog visine nisam mogao da igram štopera našao sam se na beku. Svako dete želi da bude napadač, da postiže golove, retko ko voli da bude u pozadini, ali kako sam sve bolje upoznavao fudbal video sam da su svi igrači u timu podjednako zaslužni, kako za svaki postignut, tako i za primljen gol. Svoju šansu u napadu mogao sam da tražim samo prodorima po boku, nisam nikada mogao da budem tako dobar napadač kao Ilić – iskren je Milošević.

foto: FK Crvena zvezda

Period proveden u Zvezdinoj Omladinskoj školi pamte po pobedama i osvojenim trofejima.

- Kada si omladinac Zvezde svi protivnici te poštuju i nekako drugačije gledaju na tebe, imaju poštovanje prema grbu koji nosiš na dresu. Taj period pamtim po tome koliko smo svi bili bezbrižni. Tada smo fudbal shvatali kao zabavu, želeli smo da se istrčimo i provedemo kvalitetno vreme sa drugarima. I dalje se čujem sa drugovima koji su u tom periodu igrali sa mnom. Nažalost, mislim da niko osim Filipa Jankovića iz te naše generacije nije debitovao za prvi tim Zvezde, ali su svi uspešni u svojim klubovima danas – kaže Ilić.

- Nas dvojica smo putovali u Beograd na treninge tri puta nedeljno i dolazili na utakmice vikendom. Ustajali smo malo ranije od svojih vršnjaka kako bismo uspeli sve da postignemo, posle treninga išli smo redovno u školu. To je trajalo do 16. godine, ali ništa nam nije bilo teško zato što kada nešto iskreno voliš nema nepremostivih prepreka. Polovinu puta smo išli istim autobusom i mislim da je to period kada smo se najviše i zbližili, dosta vremena i van terena smo provodili zajedno. Vremenom sam shvatio kakva je osoba, našli smo dosta zajednikih tema i zahvaljujući sportu tekao sam pravog prijatelja – istakao je levi bek.

Najsrećniji čovek u Zvezdi posle nove pobede je Grof! Evo i zbog čega! (FOTO)

Od svog prvog mandata u crveno-belom dresu ovaj dvojac se nije mnogo promenio.

- Iz vremena kada smo se upoznali Stefan je promenio samo frizuru, tada je imao dugu kosu. Po liku i ponašanju danas je potpuno isti, i dalje ne podnosi da gubi – potvrdio je Milošević.

foto: crvenazvezdafk.com

- Milošević je promenio nadimak, tada smo ga svi zvali Zec. Frizura mu je ostala ista, fizički se nije promenio, a igrački je samo napredovao – poručio je mladi napadač.

Nakon omladinskog staža usledio je zajednički odlazak u subotički Spartak.

- Nisam se iznenadio kada sam video Ilića i u Spartaku, on je došao malo posle mene i pitao me je za savet kada je donosio odluku gde će da nastavi svoju karijeru. Imao je ponudu da pređe i u Jagodinu, ja sam ga posavetovao da izabere Spartak zato što je tamo bilo više ljudi koje poznaje, stoga bi mu i period adaptacije lakše pao. Čini mi se da se nije pokajao – rekao je Milošević.

Grof saopštio baš loše vesti zvezdašima posle meča protiv Voždovca!

- Ispostavilo se da mi je dosta pomogao njegov savet pošto je kasnije Jagodina ispala iz lige. Ko zna gde bih bio sada da sam krenuo drugim putem. U Subotici smo, hteli to ili ne, morali da provodimo dosta vreme zajedno. Mali je grad, nema mnogo stvari koje možeš da radiš u slobodno vreme tako da smo svakog dana posle treninga pili kafu zajedno. Čak i da izađem sa nekim drugim na piće, bude i on u istom lokalu, nisam mogao da mu pobegnem – rekao je Ilić.

- Iako je Stefan bek voli dosta da se ubacuje u napad, zaluta napred i zato sam čak ja kao napadač njemu nekoliko puta asistirao za gol. Sećam se utakmice koju je Spartak igrao protiv Mladosti iz Lučana kada smo pobedili 2:0, on je jedan gol postigao, a kod drugog je asistirao. Bio je igrač utakmice, evo malo i da ga pohvalim – u šaljivom tonu rekao je Ilić i nastavio – S druge strane, on je meni namestio verovtno sve golove koje sam dao u dresu Spartaku.

- Nije baš svaki gol moja zasluga, ali razumemo se dobro na terenu, valjda baš zato što se toliko dugo poznajemo. Pamtim utakmicu protiv Metalca, čini mi se da je ona dosta uticala na pozitivan razvoj Stefanove krijere. Dao je tri gola na tom meču i nekako mu je od tada krenulo, usledile su sve bolje partije, kao i prelazak u Zvezdu nešto kasnije – poručio je Milošević.

Iako prepuni zanimljivih slučajnosti, temperamenti na terenu im se potpuno razlikuju.

- Na terenu sam dosta smiren, ne reagujem burno i ne pokazujem emocije, pa tako ne volim ni kada to neko radi kada ja pogrešim. Čak i kada me nešto na terenu iznervira to sklonim u drugi pan, fokusiran sam samo na igru – istakao je Ilić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.