EGIPĆANI U FINALU KUPA AFRIČKIH NACIJA! Faroni posle PENAL DRAME slavili protiv Kameruna!
Kamerun - Egipat, Foto: Profimedia

igraće za trofej!

EGIPĆANI U FINALU KUPA AFRIČKIH NACIJA! Faroni posle PENAL DRAME slavili protiv Kameruna!

Kamerunci imaju za čim da žale

Objavljeno: 23:00h

Fudbaleri Egipta plasirali su se u finale Kupa afričkih nacija pošto su nakon boljeg izvođenja penalap pobedili domaćin Kamerun rezultatatom 3:1.

U finalu u nedelju u 20.00 sastaju se Egipat i Senegal, dok se od 17.00 za treće mesto sastaju Kamerun i Burkina Faso.

Kamerun je imao nekoliko opasnih pokušaja u prvom poluvremenu, uglavnom nakon kornera, nedostajala je bolja završnica, a najbliži golu bio je Ekambi koji je u 70. minutu sa distance pogodio stativu.

Navijači, Kup afričkih nacija, Fudbal
foto: Profimedia

U poslednjih 20 minuta gotovo da nije bilo većih uzbuđenja, ni šansi, a onda je došlo do nekog koškanja kod aut linije, selektor Egipta Karlos Keiroš je potpuno izgubio kontrolu, protestvovao je kod glavnog sudije i dobio direktan crveni karton. To ga je dodatno razljutilo, Keiroš je nasrnuo na sudiju, pa su ga smirile njegove kolege i izvele ga sa terena.

Posle regularnih 90 minuta nije bilo golova, što je nekako i trend na dosadašnjem turniru. U produžecima, Salah je konačno uputio jedan udarac, u 100. minutu gađao je za malo pored stative.

Egipat je imao još jednu kolosalnu šansu, u 118. minutu Sobi je prošao po boku, ušao praktično u peterac, a onda nije uspeo da pogodi nijednog od četvorice svojih saigrača ispred gola, bila je to najbolja prilika za "faraone".

Međutim, odluka je pala posle penala, a heroj je bio golman Egipta Gabasaki 1:3.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.