Delije ovakav dan čekaju već 11 godina i pitaju se koliko će još morati da čekaju! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

MOMENAT DECENIJE!

Delije ovakav dan čekaju već 11 godina i pitaju se koliko će još morati da čekaju! (VIDEO)

Monstruozan udarac Nikole Žigića tada je presudio moćnoj italijanskoj Romi, koja je u Beograd, doduše, došla bez Princa Rima Frančeska Totija...
Objavljeno: 15:27h

Veče svog života, možda i karijere, tada je imao centarfor Nikola Žigić. Visoki napadač je najpre u 37. minutu nakon centaršuta Boška Jankovića doneo Zvezdi izjednačenje. Na terenu se vodila velika borba, a crveno-beli su u 77. minutu uspeli da povedu! Žigić je pronašao samog Milana Purovića na ivici kaznenog prostora sa desne strane, a Purović je silovito šutirao iz nimalo lake situacije i uspeo da zatrese mrežu!

Usledila je prava eksplozija na stadionu, a jedino pitanje glasilo je: da li će Zvezda uspeti da sačuva prednost i ostvari veoma veliku i važnu pobedu. I dok su pogledi navijača iz sekunde u sekund lutali ka semaforu koji odbrojava vreme, jedan fudbaler je stavio tačku na neizvesnost.

Nikola Žigić je prihvatio loptu duboko na polovini protivnika, okrenuo se, povukao, izbegao klizeći start jednog fudbalera Rome, pogledao u gol i naciljao suprotan ugao. Sa velike distance - pravo pod prečku. Golčina! A na tribinama, trans!

Zvezdini fudbaleri igraju u specijalnim dresovima protiv Mladosti!

Crvena zvezda je ovom pobedom uvećala sebi šanse za plasman u narednu fazu takmičenja i prvo Zvezdino proleće u Evropi posle mnogo godina. Od tog uspeha delili su je minuti, ali...

Nažalost, nije se plasirala dalje, pošto je Milan Biševac postigao onaj, sada već legendarni autogol u Strazburu i na taj način slomio srca svim Delijama širom sveta!

(Espreso.co.rs/FK Crvena zvezda)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.