Duhovita i zanimljiva dosetka ITALIJANSKOG KOLUMNISTE: Opsedaju Vlahovića kao Firencu u 16.veku!
Foto: Profimedia

SERIJA A

Duhovita i zanimljiva dosetka ITALIJANSKOG KOLUMNISTE: Opsedaju Vlahovića kao Firencu u 16.veku!

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović postigao je ovog vikenda još jedan gol za Fiorentinu i tako je izjednačio rekord Kristijana Ronalda, te otuda i ne čudi što je ponovo bio na naslovnim stranama velikog broja svetskih medija!

Objavljeno:

Međutim, u moru tih tekstova izdvaja se kolumna novinara španskog "El Paisa" u kojoj se Vlahovićev trenutni status poistovetio sa opsadom Firence iz 1530. godine.

Naime, grad je 17. februara pomenute godine bio pod opsadom trupa koje je poslao Karlo V, ali i pored toga građani Firence nisu želeli da odustanu od svoje tradicije i odigraju "Calcio Storico" na Trgu Santa Kroče. Za one neupućene, "Calcio Storico" je rani oblik fudbala, miks fudbala i ragbija, koji je nastao u Italiji u srednjem veku.

Kada su trupe Karla V krenule da bombarduju grad artiljerijom, učesnici meča nisu marili za to i nastavili su da igraju, a upravo je to novinra "El Paisa" poistovetio sa Vlahovićem.

- Pola Evrope opseda Vlahovićevog agenta, kao što su to uradile trupe Karlosa V (petog) tog dana 1530. godine. Ali, klub je odlučio da lopta mora da se kotrlja sve dok imaju Vlahovića na terenu - stoji u tekstu.

Na taj način se aludira i na to da će Viola na najbolji mogući način morati da iskoristi Vlahovića dok je ovaj još u klubu,uz dobro poznatu priču da nije produžio ugovor i da će najverovatnije otići na leto.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.