LEONARDO SVOJOM IZJAVOM UGASIO VATRU U PARIZU: Imamo strpljenja sa Poketinom, Zidana nikada nismo zvali!
Foto: Starsport©

veruju u trenera

LEONARDO SVOJOM IZJAVOM UGASIO VATRU U PARIZU: Imamo strpljenja sa Poketinom, Zidana nikada nismo zvali!

Potrebno nam je vreme, stvaramo nešto važno i bližimo se januaru sa velikom šansom da napravimo nezaboravnu sezonu

Objavljeno:

Kada je Mančester junajted tražio novog menadžera, Maurisio Poketino je bio „viđen“ na klupi Crvenih đavola. Bar su tako išle glasine sa obe strane Lamanša...

Množili su se razlozi zašto bi Argentinac napustio Pari Sen Žermen, od sukoba sa Mesijem, nesnalaženja pod pritiskom, do nedovoljno dobrih igara i rezultata Svetaca. Isto tako je bilo „gotova stvar“ da će na njegovo mesto, kad ode u Junajted, da dođe Zinedin Zidan.

Na kraju od svega toga – ništa. Rangnik je otišao u Mančester, Poketino ostao u Parizu, a Zinedin na birou rada. Sportski direktor PSŽ-a Leonardo je u intervjuu za francuske medije rekao da u klubu nikada nisu imali bilo kakav kontakt za Zidanom i da su sve to bile priče bez ikakvog osnova.

Jednako kao one da Poketino želi da ode sa Parka Prinčeva.

- Poketino je došao pre godinu dana kada smo imali probleme. Rekli smo mu da nam je potreban da bi rešio te probleme i da imamo vremena i strpljenja za njega. Eliminisao je Barselonu i Bajern u Ligi šampiona, izgubili smo u polufinalu od Sitija. Došlo je onda leto i uradili smo šta smo uradili: počeli smo sezonu sa sjajnim timom - počeo je priču Leonardo.

Iako ekipa ne igra u skladu sa svim individualnim kvalitetima koje ima na raspolaganju, u PSŽ-u imaju strpljenja.

- Stvaranje uspeha sa ovim timom nije lako, kao ni davanje šanse svakom. Potrebno nam je vreme, stvaramo nešto važno i bližimo se januaru sa velikom šansom da napravimo nezaboravnu sezonu. Nikada nismo kontaktirali Zidana, posle Tuhela smo jedino pričali sa Poketinom -

PSŽ će, kako stvari stoje, na leto ostati bez Kilijana Mbapea, kojem u junu ističe ugovor. Mada se u klubu još nadaju da će ga ubediti da ostane.

- Možemo da kažemo da je bilo perioda kada smo sa više entuzijazma ulazili u razgovore o produžetku saradnje, ali sve je to deo građenja odnosa. Svi znaj da želimo Kilijana da zadržimo koliko god dugo možemo. Imamo direktne razgovore sa njegovim roditeljima, pa ako bude želeo da ostane – ostaće. Još imamo šanse da ga ubedimo u to, verujem u njega - poručio je Leonardo.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.