Obećao je titulu, svi su mu se smejali, a sa peharom je napustio ovaj svet! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

NAJLEPŠA SPORTSKA SMRT!

Obećao je titulu, svi su mu se smejali, a sa peharom je napustio ovaj svet! (FOTO) (VIDEO)

Ovo je jedna priča o tome kako od nemogućeg napraviti i te kako moguće. Kako pored svih zlih jezika stvoriti nešto o čemu će se decenijama pričati sa ponosom i divljenjem. Ovo je kratka priča o velikom-malom klubu iz Turske
Objavljeno:

Posle tih 90 minuta i poslednjeg meča prvenstva, tabela izgledala mnogo lepše. Dominacija je prekinuta, a Jaziči je održao svoje obećanje!

foto: Printscreen

Tako je popularni biznismen uspeo u svom drugom mandatu u klubu da uzme titulu i uđe u grupnu fazu Lige šampiona, u kojoj prema očekivanjima, Bursa ipak nije imala šanse.

U sezoni u kojoj je i Partizan igrao isto takmičenje, turski šampion je bio ispod Mančester junajteda, Valensije i Rendžersa.

Nakon sve te idile, Jazičija su 2012. godine počeli da "sastavljaju" srčani udari, a poslednji je doživeo na meču Orduspor - Bursaspor u maju 2013.

Završio je u komi i na veliku žalost navijača i članova kluba, tri dana kasnije je preminuo.

Ono što je pouka priče, jeste činjenica da je dao obećanje u "bari punoj krokodila" da će izdići jedan majušan, gotovo nebitan klub u evropskim okvirima, dovesti ga do Lige šampiona i osvojiti titulu Turske!

Zapitajte se, koliko je ljudi uspelo da održi takvo obećanje. Ja za sada ne znam niti jednog...

Za kraj, da ne pomislite kako je Bursa "plastičan klub", navijači mogu komotno da se uporede sa Delijama i Grobarima, s obzirom na to koliko su glasni i koliko daju sve za svoj tim.

(Andrija Bulatović)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.