ČUVAR MREŽE PARTIZANA: Samo golmani razumeju jedni druge!
Foto: Saša Pavlić Koky

navikao je da bude krivac

ČUVAR MREŽE PARTIZANA: Samo golmani razumeju jedni druge!

Kljajić traži da ekipa polako ide iz utakmice u utakmicu
Objavljeno: 13:54h

- Dobio sam šansu, a na meni je da je opravdam. Za golmana su najvažnije utakmice, ništa drugo ne može da te spremi za 'jedinicu' kao što može kontinuitet igara. Najbitnije od svega je psihička stabilnost i koncentracija - rekao je on i dodao da mu je najteža utakmica bila protiv Atletik Bilbaa u Ligi Evropa, a najlepša protiv AZ Alkmara u Holandiji.

Kljajić je naveo da je za golmana najvažnije da bude psihički stabilan, pošto iz toga dolazi koncentracija i mirnoća.

foto: AP

- Možda je od svih na terenu naš posao najnezahvalniji. Golman i ne treba da bude najbolji pojedinac ekipe, ali treba da bude neko na koga ekipa može da se osloni - dodao je 26-godišnji čuvar mreže.

Kljajić je naveo i da mu je mnogo značio poziv u A reprezentaciju, pošto je privilegija igrati u državnom timu. On je dodao da se golmani poštuju, jer "jedino golmani mogu da razumeju jedni druge, niko više" i naveo da ta pozicija u timu nosi veliku odgovornost.

foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

- Tim gubi, tim pobeđuje. Naravno da ćete kriviti odbranu i golmana u slučaju poraza, ali mi koji smo na tim pozicijama smo navikli da se nosimo sa tom odgovornošću. Iskreno, retko ko će da pomene golmana ako ekipa pobedi - rekao je Kljajić.

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.