DOGOVOREN POTPIS NOVOG UGOVORA: Brzo je izrastao u lidera ekipe, a sada mu se smeši i kapitenska traka
Foto: Profimedia

BLIZU FINALIZACIJE

DOGOVOREN POTPIS NOVOG UGOVORA: Brzo je izrastao u lidera ekipe, a sada mu se smeši i kapitenska traka

Prošle sezone odigrao je 46 utakmica u svim takmičenjima

Objavljeno: 11:30h

Inter je uspeo da odbrani jednog od svojih najboljih igrača od Antonija Kontea i Totenhema, pošto je dogovoren potpis novog ugovora sa sjajnim vezistom. Nikolo Barela je dobio povećanje primanja od 500.000 evra, pa će u budućnosti zarađivati 5.000.000 evra po sezoni, umesto dosadašnjih 4.500.000.

Dodatni novac će moći da obezbedi kroz bonuse. Ugovor će biti potpisan do leta 2026. godine, a paraf bi mogao da usledi već u toku današnjeg dana. Da je sve blizu finalizacije javnosti je otkrio i sportski direktor Nerazura, Pjero Auzilio.

- Sa Barelom smo trenutno u detaljima i verovatno će sve moći da se formalizuje pre derbija. Govorimo o formalnim aspektima, tako da sam potpuno uveren da će posao biti zaključen - rekao je Auzilio.

Barelin još uvek aktuelni ugovor ističe u junu 2024. godine. Italijanski reprezentativac je stigao u septembru prošle godine, iz Kaljarija za obeštećenje od 32.500.000 evra i nije mu bilo potrebno mnogo vremena da izraste u glavnog igrača ekipe, procenjuje se da mu je vrednost duplirana.

Prošle sezone Barela je odigrao 46 utakmica u svim takmičenjima i postigao tri gola, uz 14 asistencija. Ove sezone je zabeležio 14 nastupa, uz gol i šest asistencija.

Proteklih dana se pisalo o interesovanju Totenhema, koji je definitivno ispao iz trke, ali je bio aktuelan i Mančester Junajted, za koga se tvrdilo da bi Nerazuri da ima mnogo veće šanse od Pevaca i čija bi eventualna ponuda mogla da bude razmatrana u Milanu. Ipak, postoje i tvrdnje koje kažu da je Bareli na Đuzepe Meaci obećana kapitenska traka, nakon odlaska Samira Handanovića u penziju, što bi moglo da predstavlja ključnu motivaciju za odličnog vezistu da se duži vremenski period zadrži u klubu.

Posle Barele, naredni na redu za pregovore trebalo bi da bude Marcelo Brozović, koji će u januaru ući u poslednju godinu ugovora.

- Mogu samo da kažem da imamo ogromnu želju i zadovojstvo da produžimo ugovor i nastavimo sa njim duži vremenski period. Poznajem njega i njegove agente, pokušaćemo da pronađemo rešenje. On je svakako važan igrač, za koga se nadamo da će biti deo našeg projetka i u budućnosti - rekao je Auzilio.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.