Ovo je jedini igrač u istoriji Zvezde koji je igrao samo za crveno-bele i ni za koga drugog: Zvali su ga Silver!
Foto: redstarbelgrade.info

takvih više nema

Ovo je jedini igrač u istoriji Zvezde koji je igrao samo za crveno-bele i ni za koga drugog: Zvali su ga Silver!

Nikada nije bilo lako u fudbalu ostati veran samo jednom klubu, na ovim našim prostorima je bilo još teže, a ovo je jedan od retkih takvih primera
Objavljeno:

Nakon toga postaje standarni bek Crvene zvezde i uz Dragana Džajića neizostavni igrač u bilo kojoj postavi sve dok Miljan Miljanić nije postao trener i Jevtića sklonio na klupu. Ali se posle dve sezone vratio samo sa promenjenom pozicijom, više nije bio levi bek, već centarhalf i opet postaje stub crveno-belog tima.

foto: redstarbelgrade.info

Nije mu mnogo bilo potrebno da postane ljubimac navijača, koji su ga obožavali zbog njegove požrtvovane igre, borbenosti i spremnosti da sve žrtvuje za uspeh tima, zbog čega je i dobio nadimak "Žika Silver" po popularnoj marci žileta.

Odlazak u vojsku se ispostavio kao velika greška, jer posle toga mu je bilo potrebno čitave tri sezone da se vrati u formu i Zvezdin tim, usled povreda koje su ga zadesile.

Posle samo 5 utakmica za tri sezone, uspeva u sezoni 1973/74 da se vrati na veliku scenu i zaigra u timu koji je došao do polufinala Kupa pobednika kupova, a imao je prilike da vodi duele sa takvim veličinama kao što su Santiljana, Paul Brajtner, Amansio...

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.