Ovo je jedini igrač u istoriji Zvezde koji je igrao samo za crveno-bele i ni za koga drugog: Zvali su ga Silver!
Foto: redstarbelgrade.info

takvih više nema

Ovo je jedini igrač u istoriji Zvezde koji je igrao samo za crveno-bele i ni za koga drugog: Zvali su ga Silver!

Nikada nije bilo lako u fudbalu ostati veran samo jednom klubu, na ovim našim prostorima je bilo još teže, a ovo je jedan od retkih takvih primera
Objavljeno:

Frančesko Toti je pojava kakvu je nemoguće sresti u današnjem fudbalu, pre njega su to bili Maldini, Barezi, Toni Adams...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Celu karijeru i život posvetiti jednom klubu je stvar vredna poštovanja i retkost kakvu je gotovo nemoguće sresti u današnjem fudbalu, a ne razlikuje se to mnogo ni od stanja u ovom sporti 4-5 decenija ranije.

foto: mojacrvenazvezda.net

U srpskom fudbalu je situacija još i gora što se toga tiče, jer ovde talentovani klinci, već posle nekoliko utakmica u seniorskom timu "pale preko grane" u potrazi za parama i boljim životom, a u najvećem broju slučajeva se to ispostavi kao kobna greška u njihovoj karijeri.

Ipak, na ovdašnjim prostorima bilo je i drugačijih primera, a među najpoznatijima je Živorad Jevtić - čovek koji je se zakleo na vernost samo jednom klubu - Crvenoj zvezdi.

Mlađi navijači crveno-belih vrlo verovatno i nemaju pojma ko je on, neki su možda čuli za njega, dok bi stariji, istinski ljubitelji fudbala, svakako morali da znaju za srpsku verziju Frančeska Totija, iako je Jevtić igrao decenijama pre "Princa Rima".

Živorad Jevtić je rođen u Kruševcu 1943. godine, a u mlađe kategorije Crvene zvezde je stigao sa 13. godina. Posle staža u omladinskoj školi domogao se prvog tima za koji je debitovao u sezoni 1962/63.

Tri nastupa u prvoj sezoni i tek četiri u drugoj su bili dovoljni da ga selektor olimpijskog tima Jugoslavije, Ljubomir Lovrić, primeti u uvrsti u ekipu za Olimpijske igre u Tokiju 1964. godine, gde je naš tim stigao do četvrtfinala.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.