Sve bi bilo drugačije: Znate li u kom klubu zamalo da završe Mesi i Inijesta zbog igrice Footbal Manager? (VIDEO)
Foto: FM-Base/Footy Randers/Football Manager 2016

Najbolja igrica!

Sve bi bilo drugačije: Znate li u kom klubu zamalo da završe Mesi i Inijesta zbog igrice Footbal Manager? (VIDEO)

Ova interesantna priča bila je aktuelna pre nekoliko godina, ali mi smo je se setili gledajući The Football Manager Documentary
Objavljeno:

Fudbal piše čudne priče, a od kada postoji igrica Football Manager, te priče postale su još čudnije i daleko luđe.

Naime, malo ko zna u kom klubu umalo da na pozajmici završe Lionel Mesi i Andres Inijesta dok su još bili klinci od 15, 16 godina.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U to vreme, Aleks Mekliš bio je trener Glazgov Rendžersa, koji su kuburili sa novcem zbog mnogo poznatih igrača koje su za velike plate doveli prethodne sezone.

Bilo je to negde 2005. godine, nedugo pošto su dovedeni Žan Alan Bumsong i Dado Pršo za džabe, uz pomoć takozvanovog Bosmanovog pravila!

- Moj asistent Jan Vauters je bio moj asistent na Ajbroksu u to vreme i pitao sam ga da li poznaje Frenka Rajkarda kako bi ga pozvao i pitao ima li neke talente u Barsi koje bi mogao da nam prosledi na pozajmicu u Rendžerse. Tu bi stekli prekopotrebno iskustvo, koje bi im kasnije vrlo koristilo po povratku u Kataloniju - rekao je Mekliš svojevremeno.

Mislili ste da Football Manager ne može da se pređe? Ovaj čovek je dokazao suprotno! (FOTO)

- Rekao mi je da je veoma dobar prijatelj sa Rajkardovim asistentom Henkom ten Kateom i da su naši skauti već svesni toga da je Lionel Mesi jedan od najtalentovanije dece na svetu. Nismo imali veliki budžert, a u prethodnoj sezoni smo uspeli da dovedemo neka velika imena za džabe, ali za veće plate, što nam je malo stanjilo novčanik. Mislili smo da će zbog toga navijači razumeti zbog čega se okrećemo klincima ili manje iskusnim igračima, ali koji imaju izvanredan kvalitet.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.