Na današnji dan naši Čileanci postali su prvaci sveta! Gde su i šta rade sada? (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/sp1873

postali su evropski brazilci

Na današnji dan naši Čileanci postali su prvaci sveta! Gde su i šta rade sada? (VIDEO)

Nažalost dvojica članova te sjajne generacije nisu više među živima
Objavljeno: 13:01h

Branko Brnović - Nekadašnji zadnji vezni je do 2015. godine bio selektor Crne Gore koju je umalo odveo na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Kao igrač je posle Budućnosti iz koje je krenuo, igrao tri sezone u Partizanu, čak 6 u Espanjolu gde je završio karijeru 2000. godine, ali se ponovo bio aktivirao 2006/07 i odigrao petnaestak mečeva za ekipu Koma.

Robert Jarni - Jedan od najboljih bekova sa ovih prostora koga većina pamti po onom okršaju sa Zoranom Mirkovićem 1999. godine.

Rođen u Čakovecu, fudbalsko ime je stekao u Hajduku za koji je igrao do 1991. godine, a potom su se ređali italijanski klubovi Bari, Torino, Juventus, pa trogodišnji boravak u Betisu i onda posle samo šest meseci u Koventriju, 1998. godine ga kupuje Real Madrid za koji je odigrao samo jednu sezonu. Dve godine je bio u Las Palmasu i još jednu u Panatinaikosu pre nego je završio bogatu karijeru.

Sa Jugoslavijom je osvojio i srebro na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine i potom bio član seniorske selekcije na Mundijalu u Italiji. Po raspadu zajedničke države počeo je da nastupa za Hrvatsku sa kojom je učestvovao na EURO 1996. u Engleskoj i osvojio bronzanu medalju na šampionatu sveta u

Francuskoj dve godine kasnije. Od dresa "vatrenih" se oprostio posle Mundijala 2002. godine.

Pokušao je da se bavi trenerskim poslom, pa je bio prvo asistent i potom prvi trener Hajduka iz Splita, a potom je bio i trener Istre, ali je zbog početnih neuspeha podneo ostavku 2010. godine.

Dubravko Pavličić - Defanzivac nije ostvario baš onakvu karijeru kakva se očekivala, ali je opet ostavio traga igrajući u Dinamu iz Zagreba, Rijeci, Erkulesu, Salamanki i Rasing Ferolu do 2001. godine. Za Hrvatsku je nastupio 22 puta.

Nažalost, Pavličić je preminuo u 45. godini života u Elčeu od raka pankreasa.

Slavoljub Janković - Njegova karijera sigurno nije ostvarena i završio ju je sa 28. godina u Lokomotivi iz Plovdiva, a pre toga je u dva navrata bio u matičnoj Crvenoj zvezdi, Napretku, Budućnosti i OFK Beogradu.

Posle toga se bavio trenerskim poslom, a osim nekoliko niželigaša koje je vodio, bio je i šef stručnog štaba Radničkog iz Niša.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.