ČEFERIN ZAGREJAO NAVIJAČE: Verujemo da će publika moći na stadione!
Foto: EPA/ Robin Van Lonkhuijsen

Polako, korak po korak

ČEFERIN ZAGREJAO NAVIJAČE: Verujemo da će publika moći na stadione!

Iz raznih izvora stizale su i različite vesti pa je pominjano da bi EURO mogao da bude odigran samo u Rusiji ili samo u Nemačkoj ili samo u Engleskoj

Objavljeno:

Predsednik Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin učestvovao je na humanitarnoj utakmici u kojoj su se sastale legende Hrvatske i Slovenije kako bi prikupile sredstva za pomoć ugroženima nakon zemljotresa u Petrinji.

Za novinare je to bila prilika da saznaju šta su aktuelnosti u vezi sa predstojećim Evropskim prvenstvom.

Očekivalo se da UEFA u martu donese odluku po pitanju organizacije Evropskog prvenstva, odnosno da prelomi da li će turnir biti organizovan po prvobitnom planu u 12 gradova ili će, zbog uslova koje diktira pandemija koronavirusa, doći do nekih promena.

Aleksander Čeferin, Slaviša Kokeza
foto: Starsport©

Iz raznih izvora stizale su i različite vesti pa je pominjano da bi EURO mogao da bude odigran samo u Rusiji ili samo u Nemačkoj ili samo u Engleskoj. Na odluku ćemo, ipak, čekati još mesec dana.

- Za krajnji rok smo odredili 20. april. Tada će biti poznata konačna odluka - rekao je Čeferin.

- Idealan scenario bi bio da sve ostane kako je prvobitno planirano, dakle da se igra u 12 već određenih gradova. Ali, ako to ne bude moguće, onda će se igrati u deset ili 11 zemalja ukoliko jedan ili više gradova i stadina ne budu ispunjavali zahtevane uslove - dodao je prvi čovek UEFA.

- Imamo nekoliko scenarija, ali jedina stvar za koju smo sada sigurni je da se neće igrati pred praznim tribinama. Svi domaćini moraće da garantuju moguće prisustvo navijača na mečevima - zaključio je Čeferin.

EURO počinje 11. juna, finale će biti odigrano 11. jula.

(Espreso/Sport Klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.