BARSELONA PROMAŠILA DVA PENALA, PA U NADOKNADI IZVOJEVALA POBEDU! Trećeligaš pružio jak otpor velikanu!
Foto: EPA/Luis Tejido

Kup Kralja

BARSELONA PROMAŠILA DVA PENALA, PA U NADOKNADI IZVOJEVALA POBEDU! Trećeligaš pružio jak otpor velikanu!

Lopta je ponovo došla do Dembelea koji je topovski šutirao s vrha kaznenog prostora, a ovaj put golman domaćih je matiran

Objavljeno:

Fudbaleri Barselone večeras su tek nakon produžetaka pobedili trećeligaša Kornelju (2:0) u meču šesnaestine finala Kupa Kralja.

Barselona je prvu šansu na meču imala tek u 35. minutu kada je pokušao Trinka, ali je šutirao u golmana domaćih. I onda u 39. minutu penal za goste kojeg je izborio Arauho.

Odgovornost je preuzeo reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, ali nažalost golman Kornelje je odlično odbranio njegov udarac, te je ostalo 0:0.

Pjanić je u 58. minuti sjajno uposlio Grizmana, ali on s nekoliko metara šalje loptu nebu pod oblake.

U samom finišu meča činilo se da će sav trud Kornele pasti u vodu. Sudija je u 79. minuti ponovo svirao penal za goste. Ovaj put šutirao je Dembele, ali je Huan Ramirez i ovaj put fantastično odbranio njegov udarac.

U 88. minuti sa vrha kaznenog prostora Pjanić je fantastično šutirao, ali golman domaćih i ovaj put je izvanredno odbranio čime je osigurao produžetke svom timu.

Barselona je zapretila već na startu prvog produžetka preko Dembelea, no golman domaćih je ponovo sjajan. No, u narednom napadu nije bilo spasa za Kornelu.

Lopta je ponovo došla do Dembelea koji je topovski šutirao s vrha kaznenog prostora, a ovaj put golman domaćih je matiran i to je 1:0 za Bluagranu.

U samom finišu drugog produžetka Barsa je stigla i do drugog gola, a konačnih 2:0 postavio je Brajtvejt.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.