Madrid opalio Real po novčaniku: Višemilionska kazna za prvaka Evrope! (FOTO)
Foto: Reuters

KRALJEVSKA CENA ZA PREKRŠAJ

Madrid opalio Real po novčaniku: Višemilionska kazna za prvaka Evrope! (FOTO)

Gledajući na to koliki prihod ostvaruju iz meseca u mesec, ove cifre će se lagano oprostiti
Objavljeno:

Evropska komisija utvrdila je da je nezakonit sporazum o ustupanju zemljišta Real Madridu, koji je klub zaključio sa prestonicom Španije, na čijem je čelu tada bila konzervativna Narodna partija.

Uprava "Kraljevskog kluba" platila je 1998. godine 595.000 evra za zemljište, ali transakcija nije realizovana iz tehničkih razloga, zbog čega su gradske vlasti 2011. godine isplatile klubu 22,7 miliona evra kompenzacije, iako je, po oceni Komisije, trebalo da daju samo 4,3 miliona evra.

foto: Fonetap

Sporno zemljište je, kako se navodi u odluci donetoj 4. jula, "preplaćeno za 18,4 miliona evra", što je "neopravdano favorizovanje Real Madrida u odnosu na druge klubove".

Vlasti grada Madrida, na čijem je čelu od prošle godine levičarka Manuela Karmena, navele su danas da će početkom septembra saopštiti Komisiji konačan iznos koji klub treba da vrati i podneti dokaze o merama preduzetim u cilju postupanja po odluci.

foto: Reuters

Evropska komisija dala je Španiji rok od četiri meseca za sprovođenje odluke.

Real Madrid, koji je u maju 11. put osvojio Ligu šampiona, jedan je od najbogatijih fudbalskih klubova na svetu, a prošle godine je, po podacima revizorsko-konsultantske kompanije Delojt, ostvario prihod od 577 miliona evra.

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.