KAKVE UTAKMICE: Arsenal se jedva izvukao, Lids je pokazao silu a Everton je uverljivo pobedio!
Foto: AP

premijer liga

KAKVE UTAKMICE: Arsenal se jedva izvukao, Lids je pokazao silu a Everton je uverljivo pobedio!

Raznih golova, i odličnih poteza smo mogli da vidimo u ove tri utakmice u okviru 13. kola Premijer lige.

Objavljeno:

Odigrane su tri utakmice 13. kola Premijer lige, a pobede su upisali Everton i Lids, dok su Arsenal i Sautempton podelili bodove.

Arsenal - Sautempton

FK Arsenal
foto: EPA/Adrian Dennis

Iako se očekivalo da će Arsenal konačno upisati pobjedu, oni su na kraju jedva izbegli novi poraz na svom terenu.

Krenulo je sjajno za Sautempton. Oni su došli do vođstva u 18. minutu a gol je postigao bivši igrač Arsenala Teo Volkot.

Imali su gosti još nekoliko dobrih prilika da povećaju vošstvo, ali su na odmor otišli sa minimalnim vođstvom Sautempton.

Arsenal ni u drugom poluvremenu nije igrao dobro, ali su uspeli doći do izjednačenja u 52. minutu kada je gol postigao Obamejang.

Od 62. minuta Arsenal je nestao sa terena. Bio je to trenutak kada je Gabrijel dobio drugi žuti karton, te su ostali sa igračem manje.

Ređale su se prilike pred golom Lena, ali je na kraju rezultat ostao 1:1, a sa obzirom na tok utakmice, Arteta može biti zadovoljniji sa rezultatom.

Lids - Njukasl

Lids
foto: EPA/Rui Vieira

Lids je na svom terenu u sjajnoj utakmici sa 5:2 ostavio pobjedu protiv Njukasla.

Gosti su prvi poveli i to u 26. minutu a gol je postigao Hendrik. Njihovo vođstvo trajalo je do 35. minuta kada je Lids izjednačio preko Bamforda.

U drugom poluvremenu viđena su još pet golova. Preokret Lidsu doneo je Rodrigo u 61. minutu, ali samo četiri minute kasnije bilo je 2:2 a strelac za Njukasl bio je Klark.

A onda je krenuo šou Lidsa u posednjih trinaest minuta. Prvo je u 77. minutu Dalas pogodio za 3:2, a osam minuta kasnije Alioski je pogodio za 4:2.

Fudbaleri Lidsa ni tu nisu stali, već je u 88. Harison postigao i peti gol, te je tako potvrdio ubedljivu pobedu svoje ekipe.

Everton - Lester

Everton
foto: EPA/Alex Pantling / POOL

Everton je ostvario veliku pobedu na gostovanju kod Lestera. U jako dobroj utakmici viđena su dva gola i to oba u mreži domaće ekipe.

Prvo je Ričarlison u 21. minutu doneo vođstvo Evertonu, a konačan rezultat postavio je Holgate u 72. minutu utakmice.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.