SALCBURG RASPRŠIO NIKOLIĆEVE SNOVE, Šahtjor opet srušio Real: Biće ovde drame!
Foto: EPA Juanjo Martin

5. kolo

SALCBURG RASPRŠIO NIKOLIĆEVE SNOVE, Šahtjor opet srušio Real: Biće ovde drame!

Odigrano prvih osam utakmica 5. kola LŠ-a

Objavljeno: 08:41h

GRUPA A

Lokomotiva Marka Nikolića je poražena na svom terenu od Red Bul Salcburga 1:3 u utakmici petog kola grupne faze Lige šampiona idefinitvno ostala bez šansi za plasman u osminu finala.

Austrijski šampion se na ovaj način revanširao Moskovljanima za ispušten trijumf u prvom kolu (2:2), prestigao ih na tabeli, ali i stekao prednost u međusobnom skoru za slučaj da ovi rivali budu poravnati na kraju grupnog takmičenja.

Nemački internacionalac Mergim Beriša je postigao dva gola za Salcburg u prvom poluvremenu, u 28. i 41. minutu. Marko Nikolić je reagovao trostrukom izmenom na start drugog dela igre, zamenivši i Slobodana Rajkovića koji je napravio veliku grešku kod drugog gola Beriše.

Anton Mirančuk je vratio nadu ruskom timu golom iz penala u 79. minutu, ali Karim Adejemi je samo dva minuta kasnije rešio sve dileme oko pobednika.

Kasnije tokom večeri, Atletiko je ugostio Bajern i bio nadomak pobede. Žoao Feliks je pogodio za "Jorgandžije" u 26. minutu, ali je Tomas Miler doneo bod šampionu evrope golom iz penala u 86. minutu.

Salcburg sada ima četiri boda i u poslednjem kolu dočekuje Atletiko Madrid, dok Lokomotiva ima tri boda i gostuje šampionu Evrope, minhenskom Bajernu, gde mora da trijumfuje da bi se preselila u Ligu Evrope.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

GRUPA B

Šahtjor je nakon impresivne pobede u Madridu u prvom kolu (3:2) savladao Real i u Ukrajini - 2:0.

Brazilac Dentinjo je doveo svoj tim u vođstvo u 57. minutu, a izraelski napadač Manor Solomon je u 82. minutu nadigrao odbranu kraljevskog kluba i preciznim šutem poslao loptu u donji desni ugao gola Tiboa Kurtoe.

foto: EPA/Sergey Dolzhenko

Ekipa iz Donjecka je na ovaj način stigla do sedam bodova koliko ima i Real, i pobedom na gostovanju Interu u poslednjem kolu, izborila bi učešće u osmini finala.

S druge strane, Zinedinu Zidanu se sada ozbiljno drma klupa jer Real ne blista ni u prvenstvu Španije, a sada je pod velikim znakom pitanja učešće u osmini finala elitnog takmičenja.

U drugoj utakmici ove grupe bilo je posebno zanimljivo. Inter je slavio u Menhengladbahu protiv Borusije 3:2. Mateo Darmian je doveo milanski klub u vođstvo u 17. minutu, ali je izjednačio Alesan Plea u nadoknadi prvofg dela igre.

U nastavku, Romelu Lukaku postiže dva gola za "Neroazure" u 64. i 73. minutu. Plea ponovo pogađa u 76. a kasnije se činilo da je doneo novi egal svojim trećim golom, ali je on poništen zbog ofsajda posle intervencije VAR-a.

U ovoj grupi je sve i dalje otvoreno pošto je Borusija zadržala prvo mesto sa osam bodova, Šahtjor i Real imaju po sedam, ali ni Inter sa pet nije bez šansi za plasman dalje.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

GRUPA C

Olimpijakos je poveo na gostovanju Olimpiku iz Marseja golom Kamare u 33. minutu, ali je Dimitri Paje doneo preokret u nastavku, i to golovima sa bele tačke, u 55. i 75. minutu.

foto: EPA/Sebastien Nogier

Porto je na Dragau remizirao 0:0 protiv Mančester Sitija i overio prolaz dalje sa drugog mesta u grupi, iza večerašnjeg rivala.

Olimpijakos i Marsej imaju po tri boda, a grčki tim je u prednosti zbog gola više u gostima pa ako osvoje isti broj bodova u poslednjem kolu, klub iz Pireja će u Ligu Evrope.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

GRUPA D

Liverpul je savladao Ajaks Dušana Tadića na Enfildu minimalnim rezultatom 1:0. Strelac gola je bio Kurtis Džons u 58. minutu.

U drugom meču, Atalanta je igrala nerešeno kao domaćin protiv danskog Midtjilanda 1:1. Gosti su vodili još od 13. minuta golom Aleksandera Šolca, a izjednačio je Kristijan Romero u 79.

foto: EPA/Clive Brunskil

"Redsi" su obezbedili plasman dalje sa prvog mesta u grupi, a Ajaks i Atalanta će pitanje drugog učesnika nokaut faze rešiti u poslednjem kolu u Amsterdamu. Kopljanicima je neophodna pobeda.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.