ŠAMPIONSKA TRKA SE ZAVRŠAVA ILI TEK POČINJE: Zvezdino jesenje prokletstvo već dugo traje - ali, Katai je opet tu!
Foto: Starsport©

163. večiti derbi

ŠAMPIONSKA TRKA SE ZAVRŠAVA ILI TEK POČINJE: Zvezdino jesenje prokletstvo već dugo traje - ali, Katai je opet tu!

Od tada je odigrano čak šest mečeva, gde su crno-beli slavili na dva duela jednom, dok je na četiri utakmice rezultat bio nerešen

Objavljeno: 12:03h
Nikola Husein

U susret nam dolazi još jedan Večiti derbi - 163. po redu.

Nedelja će biti dan kada će Partizan i Crvena zvezda ukrstiti koplja na stadionu u Humskoj, a konačan epilog ove srpske svetkovine može da već polovinom oktobra odluči šampiona Superlige.

Ako rezultat na semaforu bude u korist tima Dejana Stankovića, oni će već sada otići na velikih +11 i u ovakvoj konkurenciji klubova, biće veoma teško da ekipa sa Marakane ispusti toliku razliku.

foto: Starsport©

Ipak, u slučaju da Partizan savlada crveno-bele, trka će ponovo biti neizvesna, prednost će se istopiti na -5 i opet je sve moguće.

Ali, nije to tema ovog teksta, već ćemo vas podsetiti na nekoliko zanimljivih činjenica vezanih za srpski praznik fudbala.

Prosto neverovatno zvuči podatak da crveno-beli od septembra 1993. godine nisu slavili u Humskoj, a da je u pitanju bio derbi jesenjeg dela sezone, ne računajući derbi iz 2016. godine, kada se jesenji deo preneo na narednu godinu.

Tim sa Marakane je poslednji put u jesenjem delu šampionata slavio na svom terenu 2015. godine - kada su zahvaljujući Viejiri i Kataiju srušili Partizan sa 3:1.

Crno-beli su tu sezonu počeli kao aktuelni šampioni i kao učesnici grupne faze Lige Evrope, dok su crveno-beli započeli istu ispadanjem od Kairata na startu kvalifikacija, sa totalno novim i neugranim timom, pa situacija malo podseća na ovu sada.

1 / 8 Foto: Starsport©

Od tada je odigrano čak šest mečeva, gde su crno-beli slavili na dva duela jednom, dok je na četiri utakmice rezultat bio nerešen.

Bilo kako bilo, veliki post traje za sve kojima su crveno-bele boje u srcu. Podsetimo, na čak četiri derbija Zvezda nije postigla pogodak, a poslednji trijumf je ostvarila pre više od 500 dana.

Da li će Dejan Stanković pronaći tajnu formulu za pobedu koja "važi kao dve", ili će Aleksandar Stanojević nastaviti svoj niz nepobedivosti u mečevima protiv Crvene zvezde, ostaje nam da vidimo u nedelju.

foto: Starsport©

Crno-beli su se u furioznom finišu prelaznog roka itekako pojačali pošto su potpise stavili: Miloš Jojić, Filip Holender, Svetozar Marković, Žan Kristof Bajbek i Ivan Obradović.

Situacija u ekipi pod palicom Dejana Stankovića se pogoršala zarazom Mirka Ivanića, koji je pozitivan na koronavirus, dok se Boaći vraća u sastav, nakon što je zalečio povredu.

Neka bolji pobedi - a šampionska trka se završava ili tek počinje...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.